TOP

WE doneert kleding aan Sam’s Kledingactie

Retailer WE Fashion heeft 14.000 kilo kleding gedoneerd aan Sam's kledingactie. Dit is inmiddels verkocht met een opbrengst van 29.000 euro, dat wordt besteed aan de opvang en zorg voor straatkinderen in India.

In 2007 besloot WE Fashion haar restpartijen kleding te schenken aan Sam’s Kledingactie. Dit zijn voornamelijk monsters, sinds september 2009 aangevuld met door klanten teruggebrachte (nog draagbare) kleding. In 2009 kwam dit neer op 14.000 kilo kleding. WE Fashion heeft gekozen de opbrengst te doneren aan een project voor straatkinderen in India, mede omdat de retailer zijn kleding voor een deel in India laat produceren. Het bedrijf wil graag meer doen voor de inwoners van het land, waar een groot deel van de bevolking in armoede leeft. Het project richt zich op opvang van straatkinderen en – indien mogelijk – terugkeer naar hun families.

Sam’s Kledingactie zamelt al sinds 1967 in heel Nederland kleding in; jaarlijks ruim drie miljoen kilo. De kledinginzameling verloopt voor een groot deel via containers, depots en acties door vrijwilligers. Daarnaast wordt een deel van de kleding aangeleverd door bedrijven. De kleding wordt verkocht aan sorteerbedrijven die de kleding doorverkopen aan afnemers in vooral Afrika en Oost-Europa. Met de opbrengst van de verkoop steunt Sam’s Kledingactie projecten van Cordaid Mensen in Nood.