TOP

Wat zijn de voordelen van een zakelijke financiering?

Wanneer je als ondernemer een zakelijke financiering aanvraagt, leen je geld van een andere partij om te investeren in jouw bedrijf. Omdat het hier om een lening gaat, kiest niet iedere ondernemer direct voor een zakelijke financiering. Toch moet je weten dat zakelijk financieren ook de nodige voordelen met zich meebrengt. Heb je nog niet eerder geld geleend om in jouw bedrijf te investeren? Dan twijfel je mogelijk of dit een goede keuze is. Om jou te overtuigen, zetten we hier de voordelen van een zakelijke financiering op een rijtje.

Verschillende mogelijkheden
Als we het over een zakelijke financiering hebben, denken veel ondernemers al snel aan een zakelijke lening. Je kunt inderdaad voor deze financieringsvorm kiezen, maar zakelijk krediet behoort eveneens tot de mogelijkheden. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, moet je weten wat de verschillen tussen beide financieringsvormen zijn. Daarom staan we hieronder kort stil bij een zakelijke lening en zakelijk krediet.

– Zakelijke lening
Veel ondernemers gebruiken een zakelijke lening om een langlopende investering in hun bedrijf te financieren. Je kunt deze zakelijke financiering gebruiken om jouw bedrijf uit te breiden, maar ook om een nieuwe machine of een nieuw voertuig te kopen. Als een geldverstrekker jou een zakelijke lening toekent, wordt het bedrag in één keer op jouw rekening gestort. Hierdoor kun je er direct de gewenste investering mee doen. Je lost een zakelijke lening af door iedere maand een gedeelte terug te betalen. De maximale looptijd van deze financieringsvorm is 5 jaar.

– Zakelijk krediet
Ben je op zoek naar een financiering die jouw bedrijf op korte termijn vooruit kan helpen? Dan biedt zakelijk krediet uitkomst. Deze financieringsvorm leent zich uitstekend voor het oplossen van een tijdelijk tekort aan liquide middelen. Daarnaast gebruiken veel ondernemers het om de dagelijkse uitgaven van hun bedrijf te betalen. Het grote voordeel van zakelijk krediet is dat je nooit meer hoeft te wachten op openstaande facturen. Een geldverstrekker stort het geld overigens niet op jouw persoonlijke rekening, maar op een speciale rekening. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je opneemt. Een ander voordeel van zakelijk krediet is dat je dit flexibel aflost. Hierdoor kun je afgelost geld opnieuw opnemen als je het nodig hebt. Zakelijk krediet heeft overigens een standaard looptijd van 36 maanden.

Je betaalt een scherpe rente
Omdat je rente betaalt over een zakelijke financiering schrikt dit jou mogelijk af. Veel ondernemers denken namelijk dat de rentestand iedere maand anders kan zijn omdat deze constant schommelt. Gelukkig heeft dit geen gevolgen voor jouw zakelijke financiering. Bij zakelijk krediet of een zakelijke lening aanvragen wordt de rente namelijk vastgezet. Hierdoor betaal je de gehele looptijd hetzelfde bedrag aan rente. Het grote voordeel hiervan is dat je iedere maand hetzelfde bedrag betaalt, waardoor je zekerheid hebt. Je profiteert bovendien altijd van een scherpe rente als je een zakelijke financiering aanvraagt. Op deze manier kost een zakelijke lening of zakelijk krediet jou nooit onnodig veel.