TOP

Vooruitblik op Micam 2024: Wat zijn de trends voor herfst/winter 2024/2025?

Micam Milaan vindt plaats van 18 tot 21 februari in Milaan. Tijdens deze editie staan de trends voor herfst/winter 2024-2025 centraal. Aan de hand van artificial intelligence zijn er 4 macro-trends geïdentificeerd.

Tender frost 

Deze trend is een ode aan de schoonheid die is ingebed in onze menselijke kwetsbaarheid en onthult de kracht die naar voren komt als we onze eigen kwetsbaarheid erkennen. Deze schoenen belichamen sierlijkheid en verfijning, die dienen als een aangrijpende herinnering om het leven met veerkracht en openheid. Het pastelkleurige en gebroken witte kleurenpalet roept beelden op van delicate wintervorst. De materialen voor deze trend creëren een tactiele symfonie, waarbij een harmonie ontstaat tussen kracht en kwetsbaarheid, die het ingewikkelde evenwicht weerspiegelt dat ieder van ons draagt. Het uiterlijk wordt bepaald door de aanwezigheid van satijn, zachte stoffen, soepel leer en breiwerk. Ze zijn voorzien van veters, subtiele plooitjes en delicate strikjes, die op sierlijke wijze de zachtere kant van de drager accentueren.

Highland Lodge 

Deze trend dient als toegangspoort tot een vervlogen tijdperk, ondergedompeld in nostalgie, landelijke traditie en tijdloze charme. Deze collectie is naadloos geïnspireerd op de #oud-geld-trend en combineert verfijning met rustieke elegantie. Het kleurenpalet bevat een rijk scala van aardetinten dat een open landschap weerspiegelt en roept gevoelens van warmte, comfort en duurzame stijl op. De materialen vertellen een verhaal van vakmanschap, waarbij patchwork en natuurlijk leer een ingewikkelde textuur geven. De

sierwerkpatronen en geborduurde elementen zijn een eerbetoon aan het verleden. De houten zolen belichamen de authenticiteit van het platteland, terwijl delicaat borduurwerk en metaal worden gebruikt voor een vleugje ingetogen elegantie. De licht vierkante teen presenteert een tijdloos silhouet dat traditie en luxe naadloos combineert.

Lunar Realm 

AI24 begint aan een ruimte-odyssee die de grenzen van de aarde overschrijdt en zich waagt aan onbekende maan- en poolgebieden. Deze trend is geworteld in de essentie van verkenning van de toekomst door technisch comfort te combineren met een vleugje kosmische elegantie. Het palet, bestaande uit grijstinten, dusks, mints en blauw, weerspiegelt de mysteries van het universum. Geavanceerde technische materialen, metallic accenten en transparante stoffen dienen als een bewijs van innovatie en moderniteit. Gewatteerde details zorgen voor een toegeeflijk en weelderig gevoel, wat het gevoel oproept van een gewichtloze reis door de ruimte. Hoge performantie details zoals zolen of trekkers, klittenbandsluitingen en anti-ongelukdetails herinneren aan de precisie van futuristisch design, terwijl de ruimtelijke contouren een visuele symfonie creëren. Gezamenlijk weerspiegelt de uitstraling van deze maanpioniers de aantrekkingskracht van het onontdekte en de latente mogelijkheden ervan.

Afterworld 

Deze trend komt voort uit de overblijfselen van OFF-GRID +79%, een post-apocalyptisch rijk van outlaws, rebellie en zwarte magie. De schoenen vertellen een verhaal van veerkracht en tegenslag, het inkapselen van de essentie van die individuen die in de schaduw gedijen. Het kleurenpalet illustreert op levendige wijze een ruig landschap met aardetinten, diepe zwarttinten en intense rode tinten. Een warm spectrum dat een voor altijd veranderde wereld weerspiegelt. Deze schoenen bevatten de sporen van een reis en omhulsel van de ontdekte ruwe schoonheid in de nasleep van de Apocalyps, waar elke kras en vlek als ereteken dient. Gespen en beschermende riemen dienen, naast hun praktische functie, als symbolische elementen van survival, een harmonieuze mix van mode en bruikbaarheid. Punk-invloeden zorgen voor een rebelse esthetiek, het vastleggen van de geest van een wereld die zowel veerkrachtig als uitdagend is.