TOP

Vijf trends in het najaar van 2021 die je niet wilt missen

We zitten gelukkig nog midden in de zomer en je hoeft je strandtas en bikini nog lang  niet op te bergen, maar toch is dit wel het moment om je vast te verdiepen in de trends die we het komend seizoen terug gaan zien in het straatbeeld. Welke kleuren gaan domineren? En mag je eindelijk je catsuit uit de kast trekken? Dit zijn de vijf trends die je absoluut niet over het hoofd wilt zien dit najaar.

Een palet aan (felle) kleuren

Als het om kleuren gaat hoef je je dit najaar zeker niet in te houden, want kleurrijk is absoluut the way to go. Lekkere felle kleuren zoals knalgroen, felblauw, fuchsia en roze steken overal als vrolijke bloemen de kop op. Die knalkleuren kun je combineren met neutrale kleuren, maar ook gewoon met elkaar! Denk aan blauw met geel of roze met groen. Gooi al je kleur scrupules overboord en leef je uit! Ben je niet zo’n fan van kleurrijk? Ook dan zijn er natuurlijk genoeg alternatieven. Zo zal wit, net als vorig najaar, ook weer volop te zien zijn. Combineer je wit vervolgens met gouden accessoires zoals een clutch of ketting, dan ben je helemaal on fleek, want ook goud is trendy dit najaar.

Breien en haken

Net als de rest van de wereld zijn ook de modeontwerpers massaal aan het handwerken geslagen tijdens de diverse lockdowns. Daarom zie je ook dit najaar weer ontzettend veel knitwear. Denk aan elegante, lange gebreide jurken, maar ook aan knitwear truien met lekkere hysterische prints erop. Ook patchwork is populair. Hierbij worden lapjes stof in verschillende kleuren en materialen gecombineerd tot een kledingstuk, zoals een broek of trui. Vaak gebruikt men hier reststoffen voor, wat dus ook nog eens lekker duurzaam is. 

De wijde jeans

Of je er nou blij mee bent of juist niet; het is tijd om die skinny jeans achterin de kast te leggen, want de wijde spijkerbroeken zijn weer helemaal in. En dan hebben we het niet alleen over de flared jeans met zo’n fijne ’70 vibe, maar juist ook over de oversized (spijker)broeken, die zo ruim vallen dat je er eigenlijk wel twee keer in kunt. Deze grote broeken draag je niet zoals in de nineties halverwege je kont, maar juist wat hoger opgetrokken. Retro is wel trendy, dus combineer de wijde broek vooral met klassiekers zoals stoere Dr. Martens laarsjes of een toffe Kipling tas.

Wegkruipen in je jas

Nog meer oversized items, want ook voor de winterjas geldt dit jaar dat je er lekker in weg moet kunnen kruipen. De ontwerpen zijn daarom echt in de categorie slaapzak, want comfort en warmte is het doel. Je mag je zelfs in een compleet skipak hijsen deze winter, want skiwear is hip dit najaar. Nu alleen nog hopen dat er dan ook daadwerkelijk zo’n mooi pak sneeuw valt, zodat we ons lekker warm in onze slaapzak jassen kunnen verstoppen.

De Britse kostschool-look

Niet alleen de plooirok, maar ook de ruitjes zijn in het aankomend najaar trending. Die twee kun je natuurlijk combineren, maar het hoeft niet per se. Je kunt kiezen voor een ouderwetse plooirok tot net over de knie, maar hij kan ook als een jaren ’60 mini of juist lekker zwierig tot je kuiten. Kies je voor een klassieke kostschool-look of ga je juist voor een combinatie, denk aan Hermelien, maar dan met een snufje gothic. Of aan een plooirok gekruist met een tutu. Kan allemaal!