TOP

Veiling Hester van Eeghen levert recordbedrag én lintje op

Zondagavond 9 november jongstleden werd in Sotheby's voor de tweede keer een collectie tassen van de Amsterdamse ontwerpster Hester van Eeghen geveild. Van Eeghen vierde hiermee haar twintigjarig jubileum in het vak.

Voor de collectie  ‘Een juweel van een tas’ werkte de ontwerpster samen met goud- en zilversmid Jurriën Schiff, die ieder ontwerp van een uniek sieraad voorzag. Er kwamen circa 300 geïnteresseerden op de veiling van de 25 tassen af, die gezamenlijk  45 duizend euro opbrachten, tweemaal zoveel als de eerste veiling 10 jaar geleden. Het bedrag, dat toegaat naar de Hester van Eeghen Leather Design Prijs kan nog hoger worden, aangezien één tas nog geveild moet worden en mensen ook spontaan bedragen willen schenken.

Met de prijs wil Hester van Eeghen andere talentvolle tassenontwerpers op weg helpen en haar steentje  bijdragen aan het in stand houden van de Nederlandse ambachtelijke leerindustrie. De winnaar van de prijs krijgt de mogelijkheid om dertig tassen in Nederland te laten produceren. Hij of zij wordt daarbij begeleid door Van Eeghen zelf, die de winnaar of winnares kennis laat maken met leerproducenten in Nederland.

Met name dit laatste leverde de ontwerpster een lintje op, dat haar, geheel onverwacht, na afloop van de modeshow met haar tassen, door burgemeester Job Cohen werd opgespeld.