TOP

Tweede vestiging voor modewarenhuis Magazijn 1181, Hudson’s Bay splitst bedrijf op en H&M lanceert nog een tweedehandsplatform

Modewarenhuis Magazijn 1181 opent een tweede vestiging, Hudson’s Bay splitst bedrijf op en H&M lanceert nog een tweedehandsplatform. Dat en meer lees je in dit nieuwsoverzicht van 18 augustus.

Foto: Unsplash/Artem Beliaikin

Hudson’s Bay splitst bedrijf op

Hudson’s Bay Company gaat de organisatie opsplitsen in een fysieke tak en e-commercetak met elk een eigen bedrijfsvoering. Dat meldt Retailtrends. Volgens het moederbedrijf van Hudson’s Bay Company, NRDC Equity Partners, zorgt deze splitsing ervoor dat de aandelenkoers maximaliseert en de effectiviteit van zijn detailhandelsactiviteiten minimaliseert. Het bedrijf is er daarnaast van overtuigd dat het opsplitsen van de twee onderdelen helpt bij het versnellen van de ‘digital-first’-technologie van Hudson’s Bay. Eerder maakte het moederbedrijf van het warenhuis eenzelfde keuze voor Saks Fifth Avenue. “Deze stap stelt elk team in staat om strategische investeringen voor hun eigen bedrijfstak te doen en zo een onvergetelijke ervaring voor de Canadese klant te leveren”, aldus CEO Richard Baker.

Wehkamp mag Kleertjes.com overnemen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) voorziet geen problemen na de overname van kindermodewebwinkel Kleertjes.com door Wehkamp. Na de overname blijft er volgens de autoriteit voldoende concurrentie over en om die reden keurt het de overname dan ook goed, schrijft Twinkle. Webgigant Wehkamp maakte eind juli bekend pure player Kleertjes.com over te nemen. Hoeveel geld ermee is gemoeid, is niet bekend gemaakt. Het bedrijf wil de kinderkledingwebshop verder uit bouwen. Voor de overname was dus nog wel de goedkeuring van de ACM nodig.

H&M lanceert nog een tweedehandsplatform

H&M lanceert op 7 september een nieuw tweedehandsplatform voor de Canadese markt: Rewear. De Zweedse modeketen is al met Sellpy actief, een online marktplaats voor gebruikte kleding. Het verschil met Sellpy is dat consumenten via Rewear ook gebruikte kleding van andere merken kunnen kopen en verkopen. “We vonden het belangrijk om alle merken in Canada te betrekken in plaats het platform alleen voor H&M-producten te gebruiken. We willen een plek creëren waar Canadezen actieve deelnemers van circulariteit kunnen worden en kopers kunnen vinden voor hun kleding van elk merk. Aangezien dit een Canadees initiatief is, zal H&M Canada de eerste markt waarop Rewear lanceert”, zegt Frédéric Tavoukdjian, Country Manager van H&M Canada tegen Newswire. Welke andere markten volgen, is niet bekend gemaakt.

Waarschuwingsregister herkent recordaantal fraudeurs detailhandel

In 2020 heeft Waarschuwingsregister van Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) 1.046 mensen kunnen noteren die daarin te boek staan als fraudeur in de detailhandel. Dit is het hoogste aantal sinds de oprichting in 2005, meldt de FAD in een persbericht. In deze lijst worden mensen geregistreerd die bewezen intern gefraudeerd hebben, zoals diefstal, verduistering, valsheid in geschrifte of oplichting. Iemand wordt in het Waarschuwingsregister opgenomen als er sprake is van bewezen fraude en ontslag en hiervan aangifte is gedaan bij de politie. Bij registratie riskeert een frauderende winkelmedewerker voor maximaal vier jaar te worden uitgesloten van werk bij een groot deel van de detailhandelssector. De stichting FAD heeft voor onbepaalde tijd een verklaring van rechtmatigheid voor het delen van strafrechtelijke gegevens tussen deelnemers. Deze valt onder de bestaande privacywetgeving (AVG). Het aantal registraties in het Waarschuwingsregister lag in 2020 op 407. Dit ligt iets lager dan de jaren ervoor, maar laat zich verklaren door de winkelsluiting tijdens COVID-19.

Modewarenhuis Magazijn 1181 opent tweede vestiging

Het nieuwe Nederlandse warenhuis Magazijn 1181 opent een tweede vestiging in ons land. Nadat het vorig jaar een voormalig Hudson’s Bay pand betrok in Amstelveen, doet het modewarenhuis dat nu in een voormalig pand van het Canadese concern in Leiden. Dat meldt PropertyNL. Magazijn 1181 is een initiatief van twee Nederlandse ondernemers: Peter van der Hooft (59), mede-eigenaar van jeansketen Big L, en Sander van Zetten, met wie hij in de outletcentra Roermond en Lelystad oude seizoenscollecties van Bestseller verkoopt. Magazijn 1181 verkoopt kleding en schoenen met grote kortingen tot 50 procent van merken als Only, Vero Moda, Vila, Object, Jack & Jones, Petrol, G-Star, PME Legend, Tom Tailor en Vingino. Daarnaast verkoopt het tassen, accessoires en woonartikelen.