TOP

Tineke Sluiter op lijst meest invloedrijke ecommerce professionals

Tineke Sluiter, oprichter van Orangebag, staat op de longlist van meest invloedrijke Nederlandse professionals in de e-commerce. Emerce publiceert voor de vierde keer de 'E-commerce 25'.

“Deze vermelding heb ik mijns inziens te danken aan de waardering voor de manier waarop we bij Orangebag online shoppen persoonlijk hebben weten te maken”, aldus Tineke Sluiter in een reactie.

Online persoonlijke aandacht
Toen Orangebag eind december 2005 startte, zag het online modelandschap er nog totaal anders uit. Er was nauwelijks aanbod, zeker in het hogere prijssegment. Tineke Sluiter: “Om aan die hogere eisen te voldoen, heb ik iets toegevoegd aan online shoppen wat nu nog steeds geldt als een van de meest onderscheidende factoren en dat is persoonlijke aandacht en service. Vanaf de eerste dag is er geen bestelling verzonden zonder een handgeschreven kaartje met een persoonlijke note voor de klant waarbij we refereren aan eerdere aankopen. Dat persoonlijke zit niet alleen in de handgeschreven kaartjes, maar in de totaalbeleving van de website van OrangeBag.”

Gedurfd merkportfolio
Naast de persoonlijke benadering speelt het merkaanbod een belangrijke rol in het succesverhaal van OrangeBag, denkt Sluiter: “Op dit moment telt ons merkportfolio zo’n 80 labels voor vrouwen, mannen en kinderen waarbij ik bewust kies voor een unieke mix tussen gevestigde merken en bijzondere nieuwkomers. Juist door het nemen van risico met betrekking tot het inkopen van nieuwe merken blijft ons aanbod uniek en innovatief en zijn we een inspiratiebron voor de fysieke winkels in Nederland, en dat vind ik een prachtig compliment.”

Emerce verkoos Tom Coronel vorig jaar als de beste e-commerce professional van Nederland.