TOP

Street One en Cecil: ‘ondanks de pandemie hebben partners vertrouwen in ons gehouden’

Ook voor Street One en Cecil is het een uitdagend jaar geweest, maar het optimisme blijft. Met het vertrouwen van de partners wordt gewerkt aan verdere expansie in 2021.

Een jaar geleden blikten Willem van Dorst, countrymanager van Street One in Nederland, en Michael Doerell, head of international sales voor Street One en Cecil, met tevredenheid terug op 2019 en waren ze nog aangenaam verrast door de aanzet voor de eerste maanden van 2020. En toen kwam corona. “Het is een heel bewogen jaar geweest”, zegt Willem van Dorst. “Maar gelukkig was 2019 juist een goed jaar voor Street One en Cecil. We hebben toen veel expansie gehad en ondanks de pandemie is het aantal verkooppunten in 2020 niet afgenomen. Er zijn zelfs nog tien stores erbij gekomen.”

Steunen
Tijdens de eerste coronagolf heeft moederbedrijf CBR er veel aan gedaan om klanten te steunen. Reeds geproduceerde collecties werden gecanceld en de juli-collectie werd overgeslagen. Ook nu winkels in Nederland door de lockdown moesten sluiten, schiet het bedrijf de partners snel te hulp. “Wij hebben dit in andere landen al eerder meegemaakt. Toen hier alle winkels dicht moesten, wisten wij dus al wat ons te doen stond”, zegt Michael Doerell. Partners kunnen dan ook nu weer op Street One en Cecil rekenen. De januari-collectie werd opgeslagen en er was een extra inkoopweek voor collectie 4 (voorjaar). Tevens krijgen partners de mogelijkheid om tijdelijk e-commerce te bedrijven. Er wordt bovendien kosteloos gezorgd voor goed beeldmateriaal en teksten bij de uitgeleverde artikelen. Partners hebben de inspanningen van CBR weten te waarderen. “In 2020 hebben we voor betrouwbaarheid gezorgd door onder andere onze leveringsprestatie naast bovengenoemde maatregel”, zegt Van Dorst. “Ondanks de crisis hebben partners vertrouwen in ons gehouden. Dat doet ons heel veel goed.”

Street One en Cecil gaan in het nieuwe jaar dan ook door op de ingeslagen weg. Van Dorst: “Ook in deze tijd maken detaillisten plannen, ik denk dat we in het voorjaar de weg naar boven weer vinden en weer vooruit kunnen kijken.” “Bovendien hebben we een slanke organisatie waarin we snel besluiten kunnen nemen. Dat is nodig in deze tijd”, voegt Doerell toe. “Ons systeem van twaalf leveringen op jaarbasis, aangevuld met Q.R./N.O.S. en een hoge leveringsbetrouwbaarheid, zijn naast onze prijs-kwaliteitverhouding de basis voor succes voor onze merken en onze partners.”


Info: www.street-one.nl, www.cecil.nl, 0541-533320