TOP

Showroom stopt, wat nu?

Op welke beurzen gaan de merken uit het middensegment staan nu dat Showroom verleden tijd is en wat vindt men er sowieso van dat de beurs is opgedoekt? Een belrondje onder oud-standhouders.

Rein Noordzij van NZA: “We gaan nu naar Modefabriek, daar zijn we gelukkig door uitgenodigd.  Jammer dat Showroom is opgedoekt? Tja, ja en nee, Showroom was voor ons niet helemaal de juiste omgeving.”

Danielle Kieft, agent van ondermeer Ducall: “Ik open net in dat weekend een nieuwe showroom op A1-locatie in het WFC, gelegen aan het Atrium, precies waar de shows van Plein 13 worden gehouden. Daar heeft Anna Scott dan ook een modeshow, en dat is precies ook mijn doelgroep. Qua prijs- kwaliteitverhouding is die nieuwe showroom in het WFC voor mij echt beter dan de beurs Showroom, waar ik niet een geweldige respons had vorig seizoen. Het is wel een probleem; mensen weten echt niet waar ze heen moeten en Modefabriek geeft ook niet thuis.”

Angela de Kok van Anna Scott: “Uiterst vervelend dat Showroom niet meer bestaat en er wordt eigenlijk geen andere mogelijkheid geboden. We gaan nu wel op Plein 13 staan in het WFC , daar hebben we ook een showroom. Ik verwacht echter geen synergie met Modefabriek dat weekend, zeker de eerste editie van Plein 13 niet, maar door onze klanten uit te nodigen hopen we wel op de nodige traffic. Misschien dat de volgende keren Plein 13 kan uitgroeien.”

Jacqueline Turfkruyer, eigenaresse en ontwerpster van Za-ek: “We houden het nu bij de CPD. We staan daar al jaren en is ook internationaal voor ons van belang, het zal natuurlijk moeten blijken of de CPD het gemis van Showroom kan goedmaken. We doen niet mee aan Plein 13, want we hebben namelijk al een showroom op het WFC, dan is het dubbelop.”

Rob de Vos van Boston Brothers: “Toen Showroom stopte, hebben we een aanvraag gedaan voor de Modefabriek. Op basis van onze nieuwe concept met Boston Brothers worden we toegelaten. We verwachten een geweldige opkomst, mede doordat naar onze mening de beurs zich steeds professioneler ontwikkelt.”

Frank Uyt den Bogaard van Just Brands Inc: “We waren sowieso van plan om Showroom over te slaan want we vonden Showroom niet meer geschikt voor onze merken. Ik vind het wel erg jammer hoet het is afgelopen met de beurs want we hadden er vertrouwen in dat het een goede beurs zou worden voor het middensegment. We waren zelfs betrokken bij de begingesprekken. Ik denk dat de organisatie niet echt goede beslissingen heeft genomen om die hal maar vol te krijgen. Afspraken konden ze niet waarmaken. Voor Vanguard gaan we zelf iets organiseren en Tripper brengen we onder de aandacht in de showroom.”

 

Meer reacties lees je in Textilia 50