TOP

Shopaholic dood door kooplust

Shop 'til you drop is voor de één een droom, maar voor een dame uit Engeland werd het een drama. Zestien jaar kooplust is Joan Cunnane (77) fataal geworden.

De shopverslaafde uit Manchester is om het leven gekomen toen ze werd bedolven onder de enorme berg van aangeschafte artikelen in haar bungalow. De vrouw is voor het laatst gezien op de Britse feestdag Boxing Day (26 december). Nadat de vrouw niet was verschenen op een ziekenhuisafspraak en vrienden ongerust waren geraakt, werden politieagenten ingeschakeld. Deze troffen na twee dagen zoeken in het huis het levenloze lichaam van de vrouw aan onder haar aankopen. Er moesten speurhonden worden ingeschakeld. Zelfs voor het leven van deze dieren werd gevreesd, omdat er bijvoorbeeld alleen al duizenden video’s gevaarlijk wankel in haar huis stonden opgestapeld.

De vrouw leed al zestien jaar aan extreme kooplust en sloeg haar spullen al die tijd op in haar woning. Ze reed zelfs rond in haar auto die continu tjokvol geladen was. Cunnane bleek een voorkeur te hebben voor elektronische gadgets, jassen, kaarsen, ornamenten, paraplu’s en sjaaltjes. Vrijwel alle artikelen werden nog ingepakt aangetroffen.

Marks & Spencer was een van haar favoriete warenhuizen. Ook hield ze van winkelcentra die laat open bleven, zodat ze niet naar huis hoefde.

Inmiddels is een condoleanceregister voor de dame geopend.