TOP

Sessùn breidt uit, Nieuwe CEO H&M, Mr Marvis lanceert schoenenlijn

Sessùn breidt uit met shop-in-shop in de Bijenkorf, Veranderingen bij H&M: nieuwe CEO neemt het roer over, Mr Marvis lanceert schoenenlijn. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 31 januari.

Beeld: Sessùn

Sessùn breidt uit met shop-in-shop in de Bijenkorf

Sessùn heeft recentelijk twee shop-in-shops geopend, in de Bijenkorf in Eindhoven en Rotterdam. Het merk, opgericht in 1996 door Emma François-Grasset, staat bekend om zijn chique en functionele dameskleding, geïnspireerd door traditioneel vakmanschap en Let op eigentijdse mode. Sessùn heeft de afgelopen vijf jaar internationaal uitgebreid naar meer dan 400 verkooppunten en heeft plannen om in 2024 een flagshipstore te openen in Amsterdam. De shop-in-shops in de Bijenkorf zijn ontworpen in samenwerking met Cobalto Studio. Het interieur bevat opvallende elementen, zoals een houten tafel met sculpturale poten van walnoothout, die ambachtelijke vaardigheden in de schijnwerpers zetten. Deze uitbreiding in Nederland markeert een volgende stap in de geleidelijke internationale groei van het merk.

Mr Marvis lanceert schoenenlijn

Mr Marvis betreedt de schoenenmarkt in samenwerking met Filling Pieces. Filling Pieces maakt al bijna 15 jaar sneakers met een unieke mix van streetwear en high fashion. Die expertise is een perfecte fit bij deze nieuwe kant van Mr Marvis. De schoenen dragen het label ‘Mr Marvis by Filling Pieces’. De lijn volgt de beproefde strategie van Mr Marvis; er is namelijk één suede model uitgebracht in verschillende kleuren. Ze zijn verkrijgbaar op de Mr Marvis-website en in de eigen winkels.

Superdry in zwaar weer na tegenvallende resultaten

Superdry overweegt herstructurering na een omzetdaling van bijna 25% en een verdubbeling van de verliezen. Het bedrijf wijt de omzetdaling aan een koude zomer, warme herfst en een uitdagende consumentenmarkt. Ondanks een kostenbesparingsplan van £40 miljoen stegen de verliezen tot £25,3 miljoen. Financieel directeur Shaun Willis wordt tijdelijk vervangen. Superdry heeft PricewaterhouseCoopers ingeschakeld voor herstructureringsadvies, waarbij insolventie en het mogelijk verminderen van winkels en banen worden overwogen. 

Veranderingen bij H&M: Nieuwe CEO Daniel Ervér neemt per direct het roer over

H&M heeft onverwachts een nieuwe CEO aangekondigd. Daniel Ervér neemt per direct de functie op zich vanwege de uitdagingen van de Zweedse modewinkel om de verkoop te stimuleren in een concurrerende markt. Helena Helmersson, voormalig CEO, heeft besloten om af te treden en H&M te verlaten. Ze geeft aan dat de rol zeer veeleisend is geweest op persoonlijk vlak. De wereldwijd op een na grootste modeverkoper heeft te maken met dalende omzet en winstmarges, gedeeltelijk door concurrentie van nieuwkomer Shein en Zara van Inditex.