TOP

Samenwerking tussen sportswearmerk Gola en designer Christian Lacroix

Het Britse sportswearmerk Gola probeert de consument volgend jaar zomer te verleiden met een meerkaraats Frans-Britse designersamenwerking met Christian Lacroix.

De Parijse sterontwerper verleent zijn handschrift aan een kleine maar fijne sneakercollectie onder de noemer Gola by Christian Lacroix. De lijn is geïnspireerd op het bekende torrero-cape-dessin van de ontwerper, dat geborduurd is op de buitenkant van de fijn lederen modellen. De collectie omvat 18 modellen, waaronder één specifiek voor mannen en twee afgestemd op vrouwen.

De overige modellen zijn unisex en uitgevoerd in diverse kleur- en materiaalvarianten. ‘Het lijkt erop dat sneakers dezelfde impact hebben voor de moderne man als de glanzende stropdassen en gilets voor de dandies in de 19e eeuw,’aldus het kommentaar van de couturier op zijn modische zijsprong in de wereld van de sportfashion. ‘Het is toch wonderbaarlijk dat een populair merk als Gola zich anno 2008 laat combineren met de Barok-borduursels van de haute couture.’ De collectie komt vanaf januari 2009 wereldwijd in een geselecteerd aantal winkels voor verkoopprijzen tussen 180 en 220 euro.