TOP

Rita Ora X Primark, Kevin Plank keert terug als CEO Under Armour, MUD Jeans: de duurzame favoriet van Nederland

Primark en Rita Ora presenteren duurzame lente collectie, Kevin Plank keert terug als CEO Under Armour, MUD Jeans: de duurzame favoriet van Nederland. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 15 maart.

Beeld: Primark

Primark en Rita Ora presenteren duurzame lente collectie 

Primark en Rita Ora slaan opnieuw de handen ineen voor een nieuwe collectie, geïnspireerd door de trends van 2024. De collectie, genaamd Rita Ora x Primark, biedt een divers assortiment aan stijlen, variërend van subtiele pasteltinten tot opvallende bloemenprints en van romantisch kant tot stoer denim. Een bijzonder aspect van deze collectie is de sterke nadruk op duurzaamheid. Meer dan twee derde van de kledingstukken is gemaakt van gerecyclede of duurzamere materialen, zoals denim en jersey. Rita Ora over de samenwerking: “Ik ben heel enthousiast om de volgende fase van mijn reis met Primark te lanceren. Deze keer zijn we klaar voor de lente, met stukken die fleurig en bloemig zijn, waaronder casual en chique opties perfect voor dag-naar-avond looks of een speciale gelegenheid. Denim is een stijlvolle basis geweest in al onze collecties, en het is altijd een persoonlijke favoriet van mij geweest.” John Mc Cormack, Hoofd Mode Trends bij Primark, voegt eraan toe: “Met elke nieuwe collectie hebben we onszelf, Rita en haar team uitgedaagd om gewaagdere looks te creëren. Deze collectie is een van mijn favorieten, aangezien al onze denimstukken zijn ontworpen van gerecyclede stukken of om te worden gerecycled aan het einde van hun levensduur. Dit is het perfecte assortiment om je te helpen overgaan van die donkere winteravonden naar de frisheid van de lente.” De collectie is al online te bekijken en vanaf 19 maart verkrijgbaar in alle Nederlandse Primark-winkels. 

Kevin Plank keert terug als CEO Under Armour

Het sportkledingmerk Under Armour slaat een nieuwe koers in met de terugkeer van de oprichter van het merk, Kevin Plank, als CEO. Plank zal het roer overnemen van Stephanie Linnartz, die slechts kort aan het hoofd van het bedrijf heeft gestaan. 

Under Armour, ooit getipt als de volgende Nike, heeft de laatste jaren tegenslagen gekend te midden van veranderende consumentenvoorkeuren in een zeer competitieve markt. Met een dalende omzet is het aandeel van het bedrijf sinds het hoogtepunt in 2015 met ongeveer 85 procent gedaald. 

Plank, die Under Armour in 1996 oprichtte, heeft al eerder als CEO gefunctioneerd voordat hij in 2019 een stap terug deed en het stokje overdroeg aan Patrik Frisk. Nu keert hij terug naar de dagelijkse leiding van het bedrijf, vastbesloten om een nieuwe koers uit te zetten. Terwijl Plank terugkeert naar de voorgrond van het bedrijf, neemt Mohamed El-Erian, de econoom en voormalig topman van de vermogensbeheergigant Pimco, de rol van niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur op zich. Deze leiderschapswisseling komt op een moment dat Under Armour op zoek is naar hernieuwde groei en stabiliteit te midden van een veranderend consumentenlandschap.

Plank’s visie voor de toekomst van Under Armour richt zich op het herstel van de sterke punten van het bedrijf en het nemen van doordachte zakelijke beslissingen om duurzaam succes te waarborgen voor atleten, klanten en aandeelhouders. Met zijn terugkeer hoopt Under Armour een nieuwe weg in te slaan naar groei en weer een relevante plek in te nemen in de wereld van sportkleding.

MUD Jeans: de duurzame favoriet van Nederland

MUD Jeans, een voorloper in circulariteit en duurzaamheid binnen de mode-industrie, is opnieuw uitgeroepen tot het meest duurzame kledingmerk van Nederland. De Sustainable Brand Index 2024 is gebaseerd op de mening van 12.000 Nederlandse consumenten en heeft MUD Jeans voor het tweede opeenvolgende jaar de hoogste score toegekend. Als pionier van circulaire mode biedt MUD Jeans een frisse kijk op denim, met jeans gemaakt van gerecyclede materialen. CEO Jolanda Brink is enthousiast: “Onze missie is simpel: een wereld zonder afval. Deze erkenning toont aan dat onze inspanningen worden gewaardeerd.”

MUD Jeans nodigt consumenten uit om actief deel te nemen aan hun missie en heeft daarom ‘Lease A Jeans’-concept geïntroduceerd, waarmee klanten kunnen bijdragen aan het verminderen van de kledingafvalberg. Het in 2012 opgerichtte bedrijf heeft een sterke focus op het gebruik van gesloten-loop gerecycled katoen en biologisch katoen in hun tijdloze denimcollecties. Met de Sustainable Brand Index 2024 blijft MUD Jeans een internationaal symbool van duurzame mode.

OFM. brengt nieuw leven in Klein Kleding in Sliedrecht

De herenmoderetailer OFM., heeft onlangs het voormalige Klein Kleding in Sliedrecht heropend. Na de overname van het eerder failliete Klein Kleding heeft OFM. grondige renovaties uitgevoerd om het pand te vernieuwen en in hun eigen stijl te transformeren. Het filiaal in Sliedrecht is hiermee de 20ste winkel van de retailer. Volgende week wordt de 21ste winkel officieel geopend in Goes. De afgelopen maanden hield OFM. een uitverkoop in het pand van Klein Kleding.

OFM. wil een ongedwongen sfeer, gastvrijheid en een passende, complete collectie bieden – die perfect aansluit bij de lokale man. Storemanager Sebastiaan: “Stap binnen in een wereld waar stijl samensmelt met vakmanschap en service. Waar kwaliteit betaalbaar wordt en waar elke man zijn eigen, unieke uitstraling vindt.”