TOP

Recordomzet voor Batavia Stad Fashion Outlet, Amsterdam Fashion Group breidt portfolio uit, Nieuwe algemeen directeur voor Modint 

Batavia Stad Fashion Outlet boekt opnieuw recordjaar, Amsterdam Fashion Group breidt uit met Italiaans merk KIRED, Roos Smulders benoemd tot algemeen directeur Modint. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 14 februari.

Beeld: Batavia Stad Fashion Outlet

Batavia Stad Fashion Outlet boekt opnieuw recordjaar

Batavia Stad Fashion Outlet, een dochteronderneming van VIA Outlets, heeft in 2023 opnieuw indrukwekkende resultaten behaald. De merken omzet steeg met 13,7%, gedreven door een toename van het aantal bezoekers met 7,6% en de opening van veertig nieuwe winkels van premium merken. De implementatie van de 3R groeistrategie – remodelling, remarketing en remerchandising –  en het succesvolle loyaliteitsprogramma hebben bijgedragen aan het recordjaar. Het toerisme is ook gestegen, met een opmerkelijke toename van 45% in belastingvrije verkoop aan bezoekers van buiten de EU. Moederonderneming VIA Outlets behaalde een recordomzet van €1,36 miljard in 2023, met meer dan 30 miljoen bezoekers over elf centra in negen Europese landen. Batavia Stad is de eerste binnen het VIA Outlets portfolio die een online outlet shopping portal test als reactie op de groeiende vraag naar omnichannel retailing.

Amsterdam Fashion Group breidt uit met Italiaans merk KIRED

Amsterdam Fashion Group heeft op 1 januari 2024 het Italiaanse gerenommeerde high-end outerwear merk KIRED aan haar portfolio toegevoegd. KIRED werd in 1986 opgericht in Parma, waar het nog steeds gevestigd is en vervolgens in 2008 overgenomen door het Napolitaanse merk Kiton. CEO en oprichter Bart J. Verkuissen:  “We zijn verheugd om KIRED aan ons portfolio toe te voegen. KIRED is een prachtig merk met een sterke reputatie in de Benelux. We zijn ervan overtuigd dat KIRED een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze groeiambities. De toevoeging van KIRED geeft ons ook toegang tot nieuwe klanten die eerder nog geen klant waren van AFG.” Amsterdam Fashion Group plant ook een showroomuitbreiding en presenteert nu KIRED, samen met andere exclusieve merken, in Amsterdam Zuid. Amsterdam Fashion Group is sinds de oprichting in 1998 gespecialiseerd in luxe heren- en damesmode, met een voorliefde voor Italiaanse collecties en merken zoals XACUS en FILIPPO DE LAURENTIIS.

Roos Smulders benoemd tot algemeen directeur Modint

Modint heeft Roos Smulders aangesteld als de nieuwe algemeen directeur voor het jaar 2024 met met een wederzijdse intentie deze rol structureel vorm te geven. “Met veel enthousiasme en motivatie ga ik me inzetten om de textielsector te versterken. Modint vertegenwoordigt een sector die van veel betekenis is voor onze maatschappij. Deze meerwaarde en onze inzet gaan we veel meer uitdragen. Zo zullen we op het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met partners nog meer invulling geven aan onze ambities. Ook op het gebied van innovatie en digitalisering zien we nog heel veel kansen voor onze leden”, aldus Roos Smulders. De focus zal liggen op het vergroten van de ledentevredenheid, het aanpakken van impactvolle thema’s voor leden, en het versterken van de positie van Modint. Als vertegenwoordiger van bedrijven die textielproducten maken, speelt Modint een cruciale rol in het bevorderen van samenwerking in de hele keten en het behartigen van belangen in Den Haag en Brussel. Modint: “Met een sterk netwerk van ruim 400 aangesloten bedrijven bouwen we aan een textiel toekomst die ons land trots maakt. Zo regisseren we de toekomst van textiel.”

Scapino opent vier nieuwe winkels in februari

Scapino breidt snel uit met de opening van vier nieuwe winkels deze maand, waaronder recent geopende vestigingen in Bilthoven en Purmerend. Met de plannen om een winkel in Zundert en Wormerveer te openen op 29 februari, heeft Scapino dit jaar al meer winkels geopend dan in heel 2023. Met de recente toevoegingen komt het totaal aantal Scapino-winkels in Nederland op 178. De groei beperkt zich echter niet tot nieuwe vestigingen; Scapino is ook bezig met het ombouwen van verschillende bestaande filialen naar een nieuw winkelconcept. De verwachting is dat Scapino eind 2024 klaar is met het vernieuwen van bestaande winkels. Scapino blijft zich zowel in kwantiteit als kwaliteit ontwikkelen op de Nederlandse retailmarkt.