TOP

POM Amsterdam viert de vrouw: collectie SS25 is een Ode to All Women

Een feestelijke ode aan alle vrouwen, van de durfallen en daadkrachtigen tot de stille dieselmotoren en slow starters die met hun liefde, wijsheid, creativiteit of avontuurlijke inborst anderen inspireren. SS25 viert de vrouw.

Beeld: POM Amsterdam

POM Amsterdam brengt met de Spring/Summer-collectie voor 2025 een ode aan de vrouw. Model voor POM’s vrouwbeeld staan verschillende vrouwen uit heden en verleden. Vrouwen die door hun daadkracht en doorzettingsvermogen grootse dingen hebben bereikt en daarmee anderen inspireren, van Florence Nightingale tot Lady Diana, van mountaineer Annie Smith Peck tot Carmen Miranda en van schrijfster Amanda Gorman tot Taylor Swift en meer.

Ode to All Women 

De collectie is getiteld Ode to All Women en bestaat uit vier leveringen. De afzonderlijke drops hebben elk een type dat als inspiratie dient – The Sage, The Lover, The Adventurist en The Creator – met hun eigen karakter en kenmerkende eigenschappen. Geen van de types laat zich echter kooien; een wijs mens is net zo goed een avonturier als een lover en een creatieve expressionist. Precies als elke vrouw, met haar eigen kwaliteiten en karaktertrekken. I’m every woman, it’s all in me. 

De highlights

Ode to All Women is een mish-mash van klassiekers en up-to-date stijlen. Er zijn kanten details, pofmouwen en jacquards, sleek body’s en one-shoulder dresses. Ontdek tops en jurken met draping, zwierige rokken, crochet en jeans met dégradé. Er is een waterval van parels, een moderne variatie op een Toile de Jouy-print en een luipaardprint gemaakt met aardappelstempels. Vanzelfsprekend is er kleur, van verschillende tinten roze, diepe donkerblauwen tot fris limoen en hardgroen, sienna en cream – spannend en expressief, voor een ray of sunshine in je kledingkast.

Over POM Amsterdam

POM Amsterdam (sinds 2011) is een fashionlabel voor vrouwen die zin hebben in kleurrijke outfits om de wereld met swing en schwung tegemoet te treden. Het leven is tenslotte een feest, vinden founders en zussen Liesbeth en Violet, die met hun handgemaakte prints de slingers ophangen – ook als de dag gewoontjes aanvoelt. POM is je dagelijkse dosis discodip.

Contactinformatie

E: sales@pom-amsterdam.nl
T: +31 (0)20-3418822
W: www.pom-amsterdam.com