TOP

Piet Kerkhof houdt op te bestaan

De Brabantse winkelketen Piet Kerkhof stopt ermee. Het bedrijf maakt bekend verlies te lijden na tegenvallende resultaten door de economische crisis.

Piet Kerkhof kiest ervoor om zijn activiteiten zodanig af te bouwen dat aan alle lopende verplichtingen naar medewerkers, leveranciers en partners kan worden voldaan. Het bedrijf hoopt op een kostenneutrale beëindiging van de onderneming. Mocht dit niet haalbaar blijken te zijn, dan wordt alsnog surseance van betaling aangevraagd.

Ontslagen

Voor de 300 medewerkers van Piet Kerkhof is collectief ontslag aangevraagd. Het salaris van medewerkers wordt uitbetaald tot zij uit dienst gaan. Daarnaast investeert Piet Kerkhof in de begeleiding naar een nieuwe baan. De achttien winkels en webshop van Piet Kerkhof blijven voorlopig open, de exacte sluitingsdatum is nog niet bekend. Het bedrijf is met diverse partijen in gesprek over de overname van de winkellocaties.

Restyling

Piet Kerkhof kampt al een tijdje met tegenvallende resultaten. Retailexpert Yvonne van Dormael trad een jaar geleden aan als algemeen directeur met de opdracht het bedrijf nieuw leven in te blazen. Begin dit jaar werd een nieuw retailconcept gelanceerd onder de naam Piet en in Leiderdorp ging begin augustus de eerste Piet-winkel in nieuwe stijl open. Dat was echter te laat om het bedrijf nog te redden.