TOP

Peak Performance Golfcollectie lente 2010: echt functioneel en kleurrijk

Afgelopen donderdag presenteerde Peak Performance zijn golfcollectie voor lente 2010 op het KLM Open in Zandvoort. Daarnaast was het sport- en lifestylemerk kledingsponsor van het golfkampioenschap en werd er een speciale collectie door Peak Performance ontworpen voor de golfprofessionals en vip-gasten.

De golfcollectie van Peak Performance is gericht op functionaliteit. En dit is terug te zien in de lentecollectie voor 2010. Jassen en broeken die waterafstotend zijn en kleding die zowel tijdens als na het sporten gedragen kan worden werden geshowd door CEO Jonas Ottosson en designer Steffan Thomasson. “We willen iets toevoegen voor de spelers, niet alleen voor de professionals,” vertelt Jonas Ottosson over de nieuwe collectie. “Je moet met de kleding van Peak Performance zo van de baan kunnen stappen om te gaan dineren. Alles begint bij onszelf. Wat wij willen doen, wat wij denken dat goed is voor de markt. Wij zijn sporters en proberen de producten uit. Of het nu om onze skicollectie gaat of de golfcollectie.”


Sportfashion

Tien jaar geleden was Peak Performance echt een sportmerk, nu neigt het steeds meer naar sportfashion. Ottosson bevestigt dit ook: “Sport was sport en fashion was fashion, maar nu is het sportfashion. We bewegen dan ook steeds meer richting fashion, want je moet er altijd en overal fantastisch uit kunnen zien: op je werk, op een feestje, op de golfbaan, op de skipiste, in de bergen… We gebruiken steeds meer kleur. En onze kleding sluit mooi aan op het lichaam. We hebben voor bergbeklimmers zelfs een lijn met mooi ondergoed gemaakt. Want ook als je je sportkleding uittrekt wil je er goed uitzien.”


Golfcollectie

Golf is, volgens designer Steffan Thomasson, de perfecte brug tussen sportcollecties en casual collecties. De golfcollectie van Peak Performance bestaat uit drie verschillende lijnen.

Supreme focust op professionals en fanatieke golfers. Bij het ontwerpen van deze lijn wordt veel aandacht besteed aan details en de functionaliteit in alle weersomstandigheden. Deze lijn moet echt werken op de baan. Polo’s in de Supreme lijn zijn ventilerend en hebben geen naden zodat de huid niet geïrriteerd raakt tijdens een swing. En bodywarmers in deze professionele lijn zijn gevuld met speciale padding voor extra warmte.

Sophiticated heeft een heel clean en scherp silhouette en is geïnspireerd op eind jaren ’60. De lijn is klassiek met een modieuze afwerking en natuurlijke kleuren.
Essential is de tijdloze lijn en wordt elk jaar geupdate met nieuwe kleuren en patronen. De Essential kleding is makkelijk te combineren en te dragen. Zo bevat de lijn verschillende waterafstotende kledingstukken, lichte stoffen en functionele oplossingen. Jackjes kun je inpakken in de jaszak zodat het een minuscuul tasje wordt.


Lente 2010

Voor lente 2010 heeft Peak Performance de energie van de stad verweven met de rust en harmonie van een bergresort. De basis van Peak Performance in 1986 leeft voort in de nieuwe collectie golfkleding. Kleuren voor de nieuwe collectie zijn blauw, bruin, groen en gebroken wit voor mannen en beige, roze, azuurblauw en limoen groen voor vrouwen.

 

Lees ook het artikel: Peak Performance presenteert nieuwe kledinglijn Black Casual