TOP

NUBIKK B.V. herwint volledig eigenaarschap na faillisement UFG, Lazamani opent eerste eigen winkel, DONSJE Amsterdam lanceert SS24 collectie

NUBIKK B.V. herwint volledig eigenaarschap na faillissement Unlimited Footwear Group Holding, Lazamani opent eerste monomerkwinkel in Utrecht, DONSJE Amsterdam lanceert SS24 collectie: Château en Provence. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 5 maart.

Beeld: NUBIKK

NUBIKK B.V. herwint volledig eigenaarschap na faillissement Unlimited Footwear Group Holding

Het Nederlandse schoenenmerk NUBIKK B.V. heeft aangekondigd dat het volledig eigenaarschap herwint na het recente faillissement van de Unlimited Footwear Group Holding. Door de financiële gezondheid van het merk en de succesvolle groei, kon NUBIKK uitgesloten worden van het faillissement. NUBIKK is sinds 2019 opgenomen in het portfolio van UFG Holding. Volgens Daan Baeten, oprichter van NUBIKK, was deze strategische zet bedoeld om synergie en schaalvergroting te realiseren. Na het faillissement van UFG, streeft NUBIKK ernaar zijn sterke positie in de Europese markt te handhaven en zijn hoogwaardige, lichtgewicht collecties voort te zetten. Per 1 maart is NUBIKK B.V. weer volledig operationeel met zowel de brandstores als de online winkel (nubikk.com) die opnieuw zijn geopend.

Lazamani opent eerste monomerkwinkel in Utrecht

Schoenenmerk Lazamani heeft onlangs zijn allereerste monomerkwinkel geopend aan de Steenweg in Utrecht. Dit is de eerste stap van een ambitieuze uitbreidingsfase. Lazamani is van plan om binnen twee jaar meerdere winkels te openen, onder andere in Groningen, Den Haag en Maastricht, met als doel een landelijke dekking te garanderen.

Bart van Iersel, algemeen directeur bij het moederbedrijf Hooijer Footwear Group, deelde deze plannen in een persbericht. Lazamani staat oorspronkelijk bekend om haar kleurrijke slippers en sandalen, maar heeft haar assortiment uitgebreid met laarzen, sneakers en westernboots. In lijn met de levendige stijl van Lazamani, weerspiegelt het winkelconcept in Utrecht een mix van kleur, vrolijkheid en vrouwelijkheid. Met deze nieuwe winkel biedt Lazamani consumenten een tastbare ervaring van hun veelzijdige en modieuze collectie.

DONSJE Amsterdam lanceert SS24 collectie: Château en Provence

Proef de sfeer van de Provence met de SS24 collectie van DONSJE Amsterdam die morgen (woensdag) wordt gelanceerd. De nieuwe collectie, genaamd Château en Provence, laat het Franse platteland en de Provence samenkomen, met de zonovergoten tuinen, lavendelvelden en olijfgaarden als decor. Van elegante jurken tot accessoires, elk stuk toont de charme van de streek en ook de kleuren en texturen zijn geïnspireerd op de velden en groentetuinen in het zuiden van Frankrijk. De collectie nodigt uit om deze zomer stijlvol en onvergetelijk te maken. “Welkom in de wereld van Château en Provence, waar natuurlijke schoonheid en mode samenkomen voor een serene ervaring.”

New Balance en Skechers boeken opvallend succes op Nederlandse schoenenmarkt volgens Marktmonitor 2024

Uit de Schoenenbranche Marktmonitor 2024 blijkt dat New Balance en Skechers opmerkelijk goed presteren op de Nederlandse markt. Beide merken hebben de afgelopen drie jaar een bovengemiddelde groei doorgemaakt. Samen met Asics worden ze verwacht in 2024 het beste te presteren volgens het big data extrapolatiemodel. New Balance heeft in 2023 zijn omzet wereldwijd met 23% laten stijgen. In Europa nam de omzet zelfs met 35% toe. Het merk plant uitbreiding met meer winkels in 2024. Skechers vertoont een vergelijkbare groei in Nederland, met een sterke stijging in online zoekvolume. New Balance kende in Nederland in 2023 een indrukwekkende groei van 85% boven het marktgemiddelde, terwijl Skechers in 2021 de sterkste groeier was met 95% boven het gemiddelde. Beide merken overtreffen hiermee andere grote schoenenmerken.

Essentiel Antwerp komt met FLUID Spring-collectie

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp introduceert met trots de FLUID Spring-collectie: een veelzijdige collectie met genderneutrale items. Van kleurrijke shirts en opvallende shorts tot diverse denimstijlen en preppy loungesets voor iedereen. De collectie is nu verkrijgbaar in geselecteerde winkels en online.