TOP

Nieuwsoverzicht: Bristol wil ook Nederlandse winkels verkopen, Shein deze week naar de Londense beurs, Brooks Running lanceert de Ghost 16

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: Depositphotos 

Bristol wil ook Nederlandse winkels verkopen

Bristol is op zoek naar kopers voor zijn winkels in Nederland. Het moederbedrijf, Euro Shoe Group, wil de 80 Nederlandse filialen verkopen, meldt Bristol aan RetailTrends. Euro Shoe Group heeft onlangs een gerechtelijke reorganisatie aangevraagd voor zijn activiteiten in België, om zo een koper te vinden voor alle 117 Bristol-winkels in dat land. Lore Vanaudenhove, marketingdirecteur van Bristol, benadrukt dat deze juridische procedure niet van toepassing is op Nederlandse winkels. Toch is het bedrijf ook daar op zoek naar mogelijke overnamekandidaten. Er is deze week een uitverkoop georganiseerd in de winkels om de continuïteit van het proces te waarborgen. Vanaudenhove geeft aan dat dit ook geldt voor de Nederlandse filialen. Later deze week wordt er meer bekend over deze uitverkoop. Het is nog onduidelijk of er voor de Nederlandse winkels één koper gezocht wordt. 

Brooks Running lanceert de Ghost 16

Brooks Running, gespecialiseerd in hardloopschoenen, lanceert op 4 juni de Ghost 16. Of je nu een trouwe fan bent van de Ghost-serie of op zoek bent naar je eerste paar hardloopschoenen, de nieuwe Ghost 16 biedt loopervaring voor hardlopers van elk niveau. Deze nieuwe editie heeft een met stikstof geïnjecteerde DNA Loft V3 demping, die optimale ondersteuning biedt. Het RoadTack rubber zorgt voor betere grip op de weg en de pasvorm is aangepast aan de voetvorm van elke hardloper. De Ghost 16 is het eerste model in de Ghost-serie dat gebruikmaakt van de DNA Loft V3 demping, eerder alleen te vinden in de Glycerin-serie. Gerard Klein, Footwear Merchandising Director EMEA bij Brooks Running, laat weten: “Met de Ghost 16 breiden we de serie niet alleen uit, maar maken we ook een grote sprong voorwaarts.”  Het nieuwe RoadTack rubber in de Ghost 16 verhoogt de duurzaamheid van de schoen, zodat hardlopers meer kilometers kunnen maken. De Ghost 16 is CO2-neutraal gecertificeerd en vanaf vandaag online verkrijgbaar op de website van Brooks Running en bij retailers wereldwijd, voor €150,-. 

Shein deze week naar de Londense beurs

Deze week kondigt Shein zijn beursgang aan in Londen, meldt Sky News. Het bedrijf mikt op een waardering van zo’n 50 miljard pond, omgerekend circa 59 miljard euro. Shein heeft zijn zinnen gezet op een beursgang in het Verenigd Koninkrijk, nadat eerdere plannen om naar Wall Street te gaan werden gedwarsboomd door diverse obstakels, waaronder onderzoeken door de Amerikaanse overheid en Chinese autoriteiten. Dit zorgde voor een aanzienlijke vertraging. Mocht Shein inderdaad naar de Londense beurs gaan, zou dat de op een na grootste beursgang ooit in het Verenigd Koninkrijk zijn. Daarnaast heeft Shein aan Reuters onthuld dat zijn tweedehands platform binnenkort wordt uitgerold in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Dit platform, waar mensen tweedehands Shein-producten kunnen verkopen, werd twee jaar geleden in de Verenigde Staten gelanceerd en komt nu naar Frankrijk, gevolgd door het VK en Duitsland. Over een eventuele lancering in Nederland is nog niets bekend.