TOP

Nieuwe eigenaar HoutBrox sluit en verkoopt deel winkels

De onlangs failliet verklaarde modeketen HoutBrox houdt flink minder winkels over. De nieuwe eigenaar Berden verkoopt de helft van de filialen aan een nieuwe partij en sluit ook twee winkels in Oost-Nederland.

Twaalf vestigingen van HoutBrox worden alweer verkocht. De Delftse modeketen Van Uffelen Mode, dat zestien winkels exploiteert in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland, vindt dat de HoutBrox-formule naadloos op de eigen formule aansluit. Het is voornemens de twaalf winkels te kopen van Berden Mode & Wonen, dat vorige week bekendmaakte alle 24 HoutBrox-filalen over te nemen.

Doorstart ook onder nieuwe eigenaar nog niet helemaal zeker

Half juni moet bekend worden welke van die 12 ook daadwerkelijk doorstarten. Dat is volgens directeur Pieter Cox van Van Uffelen Mode afhankelijk van de onderhandelingen met de pandeigenaren.

“Het is mijn uitdrukkelijke bedoeling met zo veel mogelijk HoutBrox-filialen door te gaan”, zegt Cox in het Noord-Hollands Dagblad. Hij verwacht er met de meeste verhuurders wel uit te komen, “maar in een paar gevallen wordt het lastig”. Bij de twaalf vestigingen van HoutBrox werken ongeveer 100 mensen. 

Twee filialen van HoutBrox gesloten

Tegelijk zijn er twee vestigingen van HoutBrox die in handen zijn van Berden al gesloten. in Emmen en Hoogeveen zijn de deuren afgelopen zaterdag voor het laatst opengegaan. Afgelopen vrijdag is het personeel ingelicht over de beslissing. In totaal werkten bij deze twee filialen ongeveer 16 mensen. 

In de Hoogeveensche Courant zegt Jan Benjamins, filiaalmanager van de Hoogeveense winkel: “De afgelopen weken verkeerde we al in onzekerheid of we mee zouden gaan in de doorstart, maar we hadden er goede hoop in. In Hoogeveen draaiden we goed. Dat zou voor de nieuwe eigenaar een goede reden zijn om ons open te houden. Helaas mocht het niet zo zijn. We werden vrijdag toch wel overvallen door dit nieuws.”