TOP

Modefabriek: de sneakertrends voor herfst-winter 2018-2019 in beeld

De sneakertrend zet onverminderd door; ontwerpers blijven experimenteren met nieuwe vormen. Twee varianten zijn in het bijzonder vertegenwoordigd in de schoenencollecties voor herfst-winter 2018-2019: de ‘dad sneaker’ en de gelaagde platformsneaker. Dat en meer zag de redactie tijdens een bezoek aan Modefabriek, 20 en 21 januari in RAI Amsterdam. In dit deel: biker-invloeden en platform sneakers.

Platform sneakers

De sneakertrend is still going strong. Ontwerpers blijven experimenteren met nieuwe vormen en dat resulteert onder meer in de opkomst van de platformsneaker. Nieuw is dat er dit seizoen ook volop aandacht aan de zolen is besteed. We zien veel gekleurde lagen, van simpel zwart-wit tot alle kleuren van de regenboog. Omdat die spekkoek-zolen al zo opvallen, blijven de uppers meestal simpel.

Gezien bij: No Name, Fiamme, Via Vai.

Fiamme-1

Fiamme-3

No Name-1

No Name-3

Via Vai-5

Via Vai-1

(Foto 1, 2: Fiamme, 3, 4: No Name, 5,6: Via Vai

Biker-invloeden

De biker boots waren afgelopen herfst-winterseizoen zo’n hit, dat leveranciers wel gek zouden zijn om daar niet nog een seizoen op voort te borduren. Dat is ook gebeurd, getuige de vele biker-invloeden in de nieuwe collecties. Wat nieuw is: niet alleen de uppers, maar ook de zolen worden dit seizoen rijkelijk versierd met studs.

Gezien bij: Bibi Lou, Hip Shoe Style, Kennel & Schmenger, Lazamani, Ponche.

Bibi Lou-1

Bibi Lou-2

Hip Shoe Style-1

Hip Shoe Style-2

Ponche-1

Ponche-2

Meer zien? Vorige week verscheen deel 1 van deze trendserie: ‘dad sneakers’ en een nieuwe trendkleur.


Wil je als eerste weten wat het nieuwe herfst-winterseizoen gaat brengen? Schoenvisie doet ieder seizoen in print en online uitgebreid verslag van de nieuwste beurs- en catwalktrends. Nog geen abonnee? Hier vind je alle mogelijkheden.