TOP

Mariëlle Ehren-Verhulst over het begin van Sterre & Stijl

Powervrouw Mariëlle Ehren-Verhulst viert de 25e verjaardag van haar agentuur Sterre & Stijl. We spraken de onderneemster al voor de ‘Close Up’ rubriek in Textilia #4, maar in dit interview gaan we met Ehren- Verhulst terug in de tijd en vertelt ze over het begin van haar bedrijf.

Beeld: Sterre & Stijl

Mariëlle Ehren-Verhulst was als jong meisje al bezig met mode. Ze droomde ervan om van haar passie haar werk te maken, in de mode én met mensen te werken. Op 1 januari 1999 kwam die droom uit. ‘Ik ben met 6.000 gulden starterskapitaal (over de jaren bij elkaar gespaard) vanuit mijn zolderkamer in Heusden-Vesting begonnen. Mijn eetkamer fungeerde als showroom. Ik was eager (ben ik nog steeds) en ik maakte lange dagen. De eerste paar jaar was het bikkelen: ik stopte alles wat ik verdiende weer terug in mijn bedrijf. Je basis opbouwen kost tijd, energie en geld. Netwerken en jezelf presenteren is in deze business belangrijk.

Ik denk met warme gevoelens terug aan die begintijd. Het was knus en huiselijk.’ Vandaag de dag heeft runt Mariëlle nog steeds met veel plezier een showroom aan huis, in haar nieuwe thuisdorp Herpt.

 

‘Ik ben nog lang niet uitgespeeld en ik heb zin in de volgende 25 jaar’

 

Het eerste merk dat Sterre & Stijl in 2000 wist binnen te halen was Cottage uit Breda. “Cottage had eigen brandstores, het was aan mij om het merk te verkopen aan andere winkels.” Inmiddels vertegenwoordigt het agentschap van de Brabantse diverse internationale en nationale damesmode merken, van het Spaanse Md’M tot House of Ord uit Kaapstad. Daarbij heeft Sterre & Stijl ook accessoires zoals: hoeden, sieraden en (lees)brillen (neem: het Nederlandse Frank and Lucie) in haar portfolio. “Met ongelofelijk veel passie en plezier heb ik de afgelopen jaren talloze mooie merken in Nederland mogen introduceren.” Mode is voortdurend in beweging en Mariëlle geniet van die ontwikkelingen: van het overleg met buitenlandse agenten, het onderzoeken van mogelijke trends in buiten- en binnenland, het bezoeken van de Modefabriek, het samenstellen van collecties en het selecteren van de juiste winkels voor haar merken.

Ze is inmiddels ‘senior’ geworden in haar vak en blijft onverminderd haar gevoel volgen met alles wat op haar pad komt… Want haar gevoel voor styling gaat verder dan alleen fashion. Mariëlle volgde met succes een opleiding tot interieurstylist en droomt nu van een nieuwe uitdaging ernaast. Ze denkt aan uitbreiden zodat ze haar talent en smaak niet alleen voor mode, maar ook voor interieur-advies kan gaan inzetten. ‘Sterre & Stijl Mode & Interieur, daar wil ik naartoe werken. Ik ben nog lang niet uitgespeeld en ik heb zin in de volgende 25 jaar’, aldus Mariëlle Ehren-Verhulst.

Beeld: Sterre & Stijl