TOP

Mag je kleding wel of niet in de wasdroger? 

Een wasdroger is bedoeld om je kleding snel en makkelijk te laten drogen, zonder dat je je kleding aan de waslijn of op een wasrek hoeft te hangen. Zeker in de winter is een wasdroger enorm makkelijk, omdat je kleding niet even buiten te drogen kunt hangen. Maar je kunt niet zomaar elke kleding in de wasdroger gooien op elke temperatuur. Je hebt de kans dat je kleding dan krimpt of gaat pluizen in de droger, en dat wil je natuurlijk niet! In dit artikel geven we je alle tips & tricks die je moet weten voordat je kleding in de droger gooit!


Welke temperatuur? 

In principe kun je alle was die op 60 graden kan wassen, ook in de wasdrogers drogen. Denk aan handdoeken, beddengoed, ondergoed en theedoeken bijvoorbeeld. Deze kunnen uitstekend in de droger en blijven bovendien ook lekker zacht als je ze in de droger gooit. Het is belangrijk om te letten op de labels in je kleding, om te kijken of je deze veilig in de droger kunt drogen. De meeste kleding kun je ook in de droger gooien, maar dit is niet altijd zo goed voor de kwaliteit van je kleding. Zo kun je bijvoorbeeld je spijkerbroeken wel in de droger drogen, maar gaat dit soms wel ten koste van de kwaliteit van je spijkerbroek. Vooral spijkerbroeken met elastaan kunnen sneller uitrekken als je deze vaak in de droger gooit. Als je je spijkerbroeken toch wel graag in de droger wilt gooien, doe dit dan op een zo laag mogelijke temperatuur. 

Welke materialen kunnen in de droger?

De materialen die je het beste in de droger kunt gooien zijn katoen, dus beddengoed, handdoeken en andere katoenen kledingstukken. Ook synthetische stoffen zoals sportkleding en synthetische shirts zijn helemaal veilig om in de droger te gooien. Delicate stoffen zoals wol, zijde, kleding met pailletten of kraaltjes en panty’s bijvoorbeeld zijn niet erg veilig voor de droger en kun je beter aan de lucht laten drogen. Maar welke materialen je in de wasdroger kunt drogen, is ook per droger weer verschillend. Het is belangrijk om de beste wasdroger te vergelijken om te bekijken welke droger het beste bij jou past en de was past waarvan je er veel hebt. Nog een tip: gooi bij elke natte was een droge handdoek in de droger. Hierdoor droogt je was sneller en bespaar je ook nog wat op je energiekosten, omdat de droger minder vaak hoeft te draaien!