TOP

Leuke outfit voor carnaval scoren? Zo doe je dat

Carnaval staat alweer bijna voor de deur. Als jij een vaste carnavalsganger bent, hoort daar natuurlijk ook regelmatig een nieuwe outfit bij. Heb je voor dit jaar nog een te gekke outfit nodig? Dan heb je eindeloos mogelijkheden. Van neon kleding tot een politie- of brandweerpak: je hebt keuze genoeg. Hoe je een leuke outfit scoort? Wij helpen je op weg en sommen wat handige tips voor je op.

Vergelijk verschillende aanbieders

Kies niet meteen voor de eerste beste outfit die je tegenkomt, want het aanbod aan verkleedkleding is echt enorm groot. Niet alleen zijn er fysieke winkels die je kunt bezoeken, ook online heb je tal van mogelijkheden. Om erachter te komen wat er allemaal te koop is, is het handig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Doe daarom van tevoren onderzoek naar welke kleding beschikbaar is, zodat je daar een goed beeld van hebt. Op basis van wat je tegenkomt, kun je dan bepalen wat je ziet zitten en wat niet.

Kies een thema uit

Om het jezelf makkelijker te maken, is het goed om een thema te kiezen voor je outfit. Zeker als je samen met je vrienden of vriendinnen verkleed gaat, is dat een aanrader. Denk bij thema’s aan bijvoorbeeld disco, beroepen, western, retro, superhelden of hippie. Het is leuk als je samen met je gezelschap in een bepaald thema verschijnt. Allemaal in hippie kleding of allemaal verkleed in cowboy kleding bijvoorbeeld.

Wees op tijd met kopen

Carnaval is razend populair, dus je bent niet de enige die op zoek is naar een outfit. Het is daarom een aanrader om op tijd te beginnen met zoeken. Het is tenslotte zonde als je een mooi pak op het oog hebt, maar die al uitverkocht is. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans dat je het kunt kopen en het op tijd binnen is. Voorkom dus dat je heel last-minute nog naar een kledingstuk zoekt, want dat kan teleurstellingen opleveren. Als je lekker vroeg een outfit scoort, ben je ervan verzekerd dat je er helemaal in stijl bijloopt tijdens carnaval!

Voeg bijpassende accessoires toe

Heb je een compleet pak, broek, T=shirt of jurkje gevonden die jou helemaal carnavalsproof maakt? Dan is je uitstraling eigenlijk nog niet helemaal compleet. Vaak zijn er bij carnavalsoutfits namelijk ook veel bijpassende accessoires te vinden. Je mag met dit feest helemaal out of the box gaan, dus kijk vooral naar wat er allemaal beschikbaar is. Denk bij accessoires bijvoorbeeld aan een hoed, pet, stropdas, bril, riem, sjaal, pruik, muziekinstrument of haardecoratie. Met de juiste bijpassende accessoires maak je jouw look helemaal af.

Als je nog geen outfit voor deze carnavalseditie hebt, is het slim om bovenstaande tips in gedachten te houden. Met deze tips moet het je vast lukken om een leuke, opvallende of gekke outfit te scoren. Heb je eenmaal een pak voor carnaval binnen, dan ben je goed voorbereid en helemaal klaar voor alle gezelligheid die eraan zit te komen!