TOP

Kleurkaart kindermode 2010: een hoofdrol voor jeanskleuren

Bengels en Textilia kijken altijd vooruit. Zo verklapt onze trendwatcher Tineke Igel welke kleuren vólgende zomer in kindermode de dienst gaan uitmaken.

Het free people gevoel met kunstzinnige, kleurrijke dessins wordt volgens trendwatcher Tineke Igel superbelangrijk voor lente- en zomer 2010. “In dessins zien we komende zomer enorm veel expressie. Daarmee zijn heel veel tinten mogelijk voor zomer 2010.

Combineren in je winkel Je zou de kleurkaart als basiskleuren kunnen zien, waarop je die verschillende sferen neerzet. “Het gaat erom hoe je ze combineert voor de thema’s in jouw winkel”, legt Igel uit. Een exotische uitwerking hebben de zonnige en fruitige tinten rond een van de belangrijkste tinten voor komende zomer: koraal.

Minder grijs, meer jeans Grijs is hier dan ook niet meer op zijn plaats en zal steeds meer vervangen worden door de warmer aandoende kaki’s en zandtinten. Ook blauw, variërend van allerlei indigo en denimgradaties tot pastels en azuurblauwen, spelen een sleutelrol.

Landelijke kleuren Dan is er een groep landelijke kleuren van gewassen en versleten kleuren in combinatie met blue jeans en krachtige pastels. Bij de intensievere kleuren valt op dat pastels en fluortinten elkaar gaan opzoeken, terwijl summerdarks als fond in dessins worden toegepast.

Brons Goud en zilver gaan ingewisseld worden door brons dat perfect combineert met de warme exoten. “De gekleurde bottom is een nieuw item deze zomer”, ziet Igel. “Naast color denim, zullen we ook steeds meer kleur in broek en shorts te zien krijgen, natuurlijk alleen als dit het beeld in je winkel ondersteunt.

Wit Wit wordt ten slotte niet heel groot aangekondigd, maar zal altijd een belangrijke zomerkleur blijven”, meent Igel.

Vrouwen-, mannen-, badmode en jeanskleuren in vogelvlucht Pastels, vergrijsde tinten en de kleur geel zullen we veel gaan zien volgende zomer. Vooral huidkleurige tinten doen het goed. Die komen we tegen in bijna alle segmenten. Het lijkt alsof de recessie de modewereld tot bezinning heeft gebracht: niet meer zo uitbundig als het spetterende kobaltblauw naast limoengeel van deze zomer, maar verstild en ingetogen. Alsof er een waasje over ligt. Ook de badmode laat wat heftiger kleuren zien, met als uitschieter een diep donkerroze azaleakleur en intens capri-groen.

Kleurkaarten bestellen:

De abonnees van Textilia hebben ze al een week in huis, de halfjaarlijks verschijnende kleurkaarten voor het nieuwe modeseizoen. Ze zijn verschenen bij Textilia 19/20 op 8 mei. Wil je ook deze kleurkaarten hebben, bijvoorbeeld om onder je personeel te verspreiden? Dat kan! Via het online bestelformulier bestel je snel en makkelijk extra sets kleurkaarten. De kosten bedragen €10,00 per set van 8 kleurkaarten (betreffende de 8 segmenten).

Klik hier voor het bestelformulier.