TOP

Keurmerk voor winkels met goed kleuradvies

Het Haarlemse imagobureau Imageproof wil kleuradvies op de kaart zetten. Daarom gaat Ada Nijman namens "De Kleurpolitie" op zoek naar winkels die hun klanten goed adviseren.

Kledingzaken die bij hun advisering goede aandacht besteden aan de het kleurtype van de klant, krijgen het keurmerk ‘Kleurpolitie Approved’. Die winkels komen op de site van ImageProof en mogen het bijbehorende logo gaan gebruiken.

Winkelpersoneel
Johan van Eijck van Imageproof merkt dat kennis van kleuren bij winkelpersoneel vaak onder de maat is. “Er wordt door winkelpersoneel wel eens lacherig gedaan over mensen die een kleuradvies hebben laten doen. Wij begrijpen heus wel dat winkels de mode willen volgen en dus voor bepaalde kleuren gaan. Maar goede kleuren kunnen ervoor zorgen dat iemand er veel beter uitziet.”

TV
Een deel van de zoektocht naar kledingwinkels met goede kleurkennis wordt volgend jaar uitgezonden in ‘Lifestyle Experience‘, een programma voor de regionale zenders. Verder geeft Imageproof ook cursussen kleuradvies en imagotrainingen.