TOP

Joan An Beaudoin plotseling bekendheid met Beatrix-sweaters

Ontwerpster Joan An Beaudoin keek raar op toen er een run ontstond op haar sweater met de afbeelding van Beatrix kapsel. De kledingstukken vliegen als warme broodjes over de toonbank. Ook de Duitse Vogue toont interesse.

Het aftreden van koningin Beatrix inspireerde ontwerpster Joan An Beaudoin (24) tot het ontwerp van een sweater met een print van de vorstin. De advertentie op Facebook trok meteen al een flink aantal gegadigden. In een interview met Parool zegt ze: “Dat ging sneller dan verwacht. Binnen een half uur waren er meer dan vijftig geïnteresseerden!” Voor de trui gebruikte Beaudion alleen het kapsel van Beatrix: “Ik wilde iets karakteristieks van haar gebruiken. Haar kapsel is voor mij haar kroon. Je ziet het kapsel, je denkt: Bea.”

Bekendheid
Inmiddels krijgt de jonge ontwerpster ook aanvragen vanuit Duitsland: “‘Ik heb één van de Duitse klanten gevraagd hoe ze de sweaters had gevonden. Zij reageerde verbaasd: ‘Je staat in de Gala. Weet je dat dan niet?” Gala is één van de grootste mode- en roddelbladen van Duitsland, te vergelijken met Grazia in Nederland. Ook kreeg Beaudoin een e-mail namens de hoofdredactrice van de Duitse Vogue. “Of ik twee exemplaren naar de redactie kon sturen. Eén voor een shoot, de ander voor de hoofdredactrice zelf. Dan zit je wel even met je mond open achter je beeldscherm.”