TOP

Jeroen van Tuyl showt op Paris Fashionweek

De jonge mannenmodeontwerper Jeroen van Tuyl is iemand om trots op te zijn. Hij reist namelijk elk jaar af naar de Paris Fashionweek om daar zijn collecties te showen. In januari stond hij weer op de gewilde catwalk van de modestad.

Jeroen van Tuyl is inmiddels niet meer weg te denken van de Paris Fashionweek. Op zaterdag 24 januari stond hij er weer op de planken. Van Tuyls constante zoektocht naar vernieuwende vormen binnen het mannelijk silhouet resulteerde in deze collectie in strakke geometrische belijningen gecombineerd met vloeiende vormen. De ontwerper haalde inspiratie uit artifacts; objecten gemaakt of gevormd door menselijke handen. Bijvoorbeeld voorwerpen uit het verleden met magische krachten. Kledingstukken en accessoires met uitstekende vormen en schuine naden zijn een indirecte verwijzing naar het artifact, terwijl artifactvormige hangers aan kettingen en prints op t-shirts een directe link leggen met Van Tuyls inspiratie. Vernieuwing in silhouetten en vormen maakt de collectie tot een geheel. Rijke stoffen als blends van wol en zijde of katoen en zijde in donkere kleuren als diepgroen, diepbordeaux, grijstinten en zwart zorgen voor een luxe uitstraling.

Over de ontwerper

Jeroen van Tuyl (Delft, 1971) studeert in 1998 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In 2000 start hij vanuit Rotterdam zijn mannenlabel Jeroen van Tuyl. Direct vanaf het begin kiest hij ervoor zijn mannenlabel te presenteren in het hart van de modewereld: Parijs. Vanuit Parijs werkt Van Tuyl samen met een persagent en wordt zijn label internationaal op de kaart gezet. Naast zeven winkels in Nederland is zijn kleding te koop in Frankrijk, Rusland en Canada. De wintercollectie voor 2009/2010 is zijn zevende show in Parijs.