TOP

FIOD rolt bende handelaren in valse merkkleding op

Ruim 7000 schoenen, 300 spijkerbroeken en een collectie portemonnees. Allemaal namaak. Dat was de oogst van een grootscheepse actie van de FIOD, waarbij drie mannen werden aangehouden. Dit meldt Emerce.

De FIOD deed de inval op tien locaties in Klundert, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en Rotterdam. Naast de vervalste kleding werden ook digitale gegevensdragers, administratie en 11.000 euro in contanten in beslag genomen. De totale waarde van de kleding bedroeg 140.000 euro.

De drie aangehouden mannen zijn een 38-jarige man uit Klundert, een 23-jarige man uit Schiedam en een 53-jarige man uit Capelle aan de IJssel.

De zaak kwam aan het rollen doordat Nike in 2011 het Functioneel Parket tipte. De kleding werd waarschijnlijk in China geproduceerd en landen als Griekenland, Litouwen, Duitsland en Amsterdam naar Europa vervoerd. In Nederland dook de kleding op via websites als Marktplaats.nl en Tweedehands.nl.

Volgens Emerce werd twee weken geleden in Amsterdam al een partij merkvervalste goederen in beslag genomen met een geschatte handelswaarde van 200.000 euro. De verdachten zullen vrijdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.