TOP

Fans poseren in PrimaDonna’s SS24 collectie, Shoeby ontsnapt aan faillissement, VEJA’s duurzame repair hub in Parijs

Shine in PrimaDonna: Stralende fans poseren in SS24 collectie, Shoeby ontsnapt aan faillissement na akkoord met schuldeisers, VEJA opent duurzame repair hub in Parijs. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 9 februari.

Beeld: PrimaDonna

Shine in PrimaDonna: Stralende fans poseren in SS24 collectie 

In de nieuwe voorjaarscollectie van PrimaDonna worden zes fans als modellen in de schijnwerpers gezet, waarbij ze het PrimaDonna-effect en de stijlvolle lingerie tonen. Het is een mix van fashion en comfort, zodat vrouwen zich zelfverzekerd en trots kunnen voelen. Het is de derde keer dat PrimaDonna haar fans als modellen voor één dag inzet.  Model voor één dag Simone: “In PrimaDonna voel ik me sexy, zelfverzekerd en helemaal mezelf.” Model voor één dag Sanne: “Eerst had ik twijfels, maar toen dacht ik: ‘Waarom niet?’. Mezelf in een ander licht zien kan mij helpen zelfverzekerder te zijn en mezelf graag te zien.” De collectie bevordert zelfvertrouwen en zelfacceptatie en wil vrouwen inspireren om zich comfortabel te voelen, ongeacht hun maat. PrimaDonna staat bekend om hun stylish lingerie met een sexy look en ultiem comfort voor de vollere boezem. De SS24-collectie bevat onder andere lingeriesets, zoals de see-through bolletjeslook van Glass Beach en de elegante wireless bralette van Montara.

Shoeby ontsnapt aan faillissement na akkoord met schuldeisers

Modewinkelketen Shoeby heeft met succes een faillissement weten te voorkomen door een overeenkomst te sluiten met schuldeisers, zo meldt persbureau ANP. Met ongeveer 240 vestigingen, hoofdzakelijk in Nederland en enkele in Duitsland, stond het bedrijf onder druk door de coronamaatregelen die de sluiting van winkels veroorzaakten, met onverkochte voorraden als gevolg. Het akkoord, tot stand gekomen via een WHOA-procedure, biedt Shoeby de kans om de laatste stap te zetten in het herstructureringsplan van het bedrijf. Crediteuren zullen een eenmalige betaling ontvangen op basis van een percentage van hun openstaande vordering, met finale kwijting.

VEJA opent duurzame repair hub in Parijs

VEJA opent met trots de VEJA General Store in Parijs, gericht op reparatie om zo de levensduur van schoenen en kleding te verlengen. In een tijd waarin de wegwerpmaatschappij de norm is geworden, wil VEJA deze trend doorbreken door de nadruk te leggen op reparatie en duurzaamheid.  De winkel, gelegen in het 10e arrondissement, biedt een unieke ervaring met ambachtslieden die schoenen en kleding van elk merk repareren. Naast reparaties, kun je er ook terecht voor duurzame producten, zoals boeken, meubels, sokken, verzorgingsproducten voor schoenen, veters, gereedschapskisten en kantoorartikelen. Het interieur, ontworpen door Alors Studio, straalt een minimalistische en warme sfeer uit. De opening staat voor een nieuw hoofdstuk in VEJA’s streven naar een circulaire economie en duurzaamheid. 

Primark investeert £100 miljoen in Britse winkels in 2024

Ter ere van zijn 50-jarig bestaan in de Britse winkelstraten investeert Primark meer dan £100 miljoen in haar winkels in het Verenigd Koninkrijk, onder andere om meerdere nieuwe winkels te openen. Deze uitbreiding zal leiden tot 195 winkels en bijna 8 miljoen m² verkoopruimte tegen het einde van het jaar, resulterend in bijna 700 nieuwe banen. Primark zal ook bestaande winkels renoveren als onderdeel van het refit-programma, gericht op het upgraden van de winkelervaring en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Kari Rodgers, UK Retail Director bij Primark: “We zijn veel veranderd in de vijftig jaar sinds we in 1974 de deuren openden van onze eerste winkel in Groot-Brittannië in Derby, maar in ons hart zijn we nog steeds dezelfde. We zijn net zo toegewijd als altijd om de allerbeste waarde in de winkelstraat te bieden en geweldige mode betaalbaarder en toegankelijker te maken voor iedereen. Deze laatste investering betekent grotere en betere winkels, honderden nieuwe banen in het hele land en toont onze voortdurende toewijding aan de Britse winkelstraten.” Primark heeft meer dan 400 winkels wereldwijd, waarvan 192 winkels in het Verenigd Koninkrijk. Buiten het VK is Primark nu te vinden in 15 andere landen en heeft de ambitie om tegen het einde van 2026 530 winkels te hebben. 

NZA New Zealand Auckland breidt uit

NZA New Zealand Auckland maakt groeistrategie bekend met de ‘Retail Roadmap’ voor het komende jaar. Het Nederlandse kledingmerk plant de opening van vier nieuwe winkels en vijf strategische verhuizingen, waaronder flagship stores in Maastricht en Nieuwpoort. De groei wordt ondersteund door het succes van de webshop en bestaande winkels. De nieuwe flagship store in Maastricht, gevestigd in een prestigieus pand, wordt in september 2024 geopend. Daarnaast verhuizen winkels in Haarlem en Designer Outlet Roosendaal naar grotere panden. In België opent NZA een Flagship store in Nieuwpoort Bad. Het merk breidt ook uit naar Duitsland met een winkel in Hamburg. De organisatie richt zich op groei in retail, maar ook in wholesale en werkt aan het aantrekken van nieuw talent om de groei te ondersteunen. Het doel is om tegen het eind van 2024 50 brandstores te hebben.