TOP

Eigen T-shirts bedrukken? Zo ga je te werk!

Fast fashion zorgt voor mode die snel inwisselbaar is. Wat je de ene dag aanschaft is de andere dag weer uit de mode. Daarbij kan het zomaar zijn dat je buurvrouw hetzelfde draagt als jij! Een veel leukere manier om op te vallen en toch een eigen stijl te behouden is je zelfontworpen T-shirts dragen. Je eigen shirts bedrukken zorgt ervoor dat je precies kan dragen waar je blij van wordt. Laat de ontwerp goeroe in je los, en ontwerp van voor- en achterkant, tot de mouwen, helemaal zelf.

Beeld: Pixabay

Kies het beste shirt voor jou

Een belangrijke eerste stap is het selecteren van het juiste shirt. Kies voor een kwalitatief hoogwaardig T-shirt dat geschikt is voor bedrukking, zoals een zachte katoenen stof of een duurzame katoen-polyester-mix. Het gladde en gelijkmatige materiaal vormt de perfecte basis voor een mooie bedrukking. 

Maak een ontwerp en kies kleuren 

Kies voor een ontwerpprogramma of maak een ontwerp uit losse pols, met pen en papier. Beslis in ieder geval wat je op je shirt wil hebben. Misschien een zelfbedacht logo voor een vriendenweekend, een dier wat je leuk vindt of een quote die bij jou past. Is het een zomers shirt, gebruik dan felle en contrasterende kleuren. Vrolijk geel en fel roze zijn typische zomer kleuren. Past dat niet zo bij wie jij bent, en straal je liever rust uit? Ga dan voor serieuze en zachte kleuren. 

Gebruik maken van transferpapier

Ga je echt volledig zelf aan de slag, gebruik dan transferpapier als optie. Selecteer hoogwaardig transferpapier dat geschikt is voor jouw printer en dat de kleuren van je ontwerp nauwkeurig overbrengt. Kies ook de juiste inkt voor een heldere en duurzame print. Combineer de gekozen kleuren en plan een creatieve middag in. Het leuke hieraan is dat je ook je huidige kleding uit je eigen kast kan bedrukken. Bekijk of je effen shirts hebt die je kan oppimpen. Als je dit iets te veel werk vindt, zijn er genoeg aanbieders online te vinden die jouw ontwerp kunnen bedrukken. 

Onderhoud van je bedrukte shirts

Het behoud van de kwaliteit van je bedrukte shirts is niet onbelangrijk. Zorg ervoor dat je de shirts binnenstebuiten wast op een temperatuur van maximaal 40 graden Celsius. Hang de kleding direct na het wassen uit en vermijd direct contact met de bedrukking tijdens het strijken. Je wil niet dat je shirts na een keer wassen al vaal of beschadigd worden. Met deze tips kan je er lang mee doen. Je eigen shirts bedrukken is een super originele manier om op te vallen of om het perfecte ontwerp te vinden voor een speciale gelegenheid. Ga lekker aan de slag en steel binnenkort de show!