TOP

Eerste Model Convention succes

De allereerste Nederlandse ModelConvention, gehouden op 23 februari in Den Haag, was voor zowel de scouts van de modellenbureaus als voor de (nu nog) onbekende modellen een daverend succes!

In de hoop een Hollandse schone à la Doutzen Kroes voor hun bureau te kunnen vinden waren maar liefst veertig internationale model scouts waaronder: Elite New York, Wilhelmina Models en Ford Model Agency uit New York, Next Models en Storm Model Management uit Londen en Parijs en Ice Model Management uit Kaapstad,  naar Nederland afgereisd. On top of it werd er door TMF naar een nieuwe VJ gescout.

De uiteindelijke resultaten van de ModelConvention zijn hoopgevend voor models-to-be in eigen land. Van de 418 deelnemers hebben 244 personen een ‘callback’ (persoonlijk gesprek) gekregen.  Dat wil zeggen dat maar liefst 58,4% van de modellen in spé dus flink in de smaak viel bij de meest belangrijke en toonaangevende modellenbureaus van de wereld! Interessant detail is dat maar liefst 20% van deze deelnemers alleen een callback van de internationale fashionbureaus ontvangen en niet van een Nederlands. Dit geeft dus aan dat je via de ModelConvention een goede kans krijgt om ontdekt te worden in het buitenland omdat alle markten anders zijn.