TOP

Dutch Dandies gaat op reis met de nieuwe lente en zomercollectie voor 2023

De dandy van nu is hierin fris, kleurrijk en comfortabel gekleed en reist in stijl naar jaloersmakende bestemmingen. Van een pittoreske haven in Portofino tot aan Madison Avenue op Manhattan.

Mannen komen daar goed voor de dag op een frisse en kleurrijke manier, een richting die Dutch Dandies afgelopen voorjaar inzette. De look wordt geshowd met illustraties van mode-illustrator en musicus Hilbrand Bos.

Kleur en design

Bij Dutch Dandies zien we een aantal verschuivingen in kleur en design. Qua kleuren moet je denken aan paars/lila aqua, waarbij lichtgrijs een vaste waarde is. Dit wordt gecombineerd met wit en off white om een algehele frisse look te creëren. Ruiten mogen groter en meer uitgesproken. Maar ook strepen zijn er, van fijne pinstripes tot uitgesproken blokstrepen. Comfort is hierin key, zelfs voor de meer formele kant van de Dutch Dandies-collectie. Het mannenmodemerk maakt hiervoor veel gebruik van stoffen in wol/elastan- of katoen/elastan-mengingen. Dit doet het ookbij linnen of linnen-mengingen, waardoor alles net even wat nonchalanter om het lichaam valt.

De opgezette zakken zie je terug

bij álle Dutch Dandies-colberts

Teun van den Berg – Head of product Dutch Dandies

Het gebruik van jersey en jersey-look stoffen zet door in colberts en broeken, maar wel op een meer geklede manier. Dit alles met een los silhouet, zoals je terugziet in de illustraties van Hilbrand Bos. Dutch Dandies gaf hem de inspiratie van de Golden Age of Plane Travel uit de 50’s en 60’s. Vertaald naar het hier en nu. De 2,5 knoops voor het ultieme modebeeld, helemaal als de bovenste knoop gesloten is. De broeken mogen dan weer wat wijder, rechter en hoger in de taille. Verder zien we veel double-breasted pakken en de reis-inspiratie komt duidelijk terug in safari jasjes of shirtachtige jasjes met opgezette zakken.

Zomerbeeld

Die opgezette zakken zie je overigens bij álle Dutch Dandies-colberts. Dit zorgt ervoor dat je de jasjes ook los kunt trekken van het formele, zeker in combinatie met de knitwear van prima cotton of linnen. Van een crewneck en polo tot een spencer. Geheel volgens het Dutch Dandies-zomerbeeld in monochrome kleuren of juist contrasterend. Belangrijk voor Dutch Dandies zijn én blijven de trouwkostuums. Het is te verwachten dat er veel meer getrouwd wordt dan in de afgelopen jaren en daarom is het aanbod breder dan ooit. Naast traditionele kleuren gaat Dutch Dandies ook voor petrols, mint en roze. Met wol/mohair of het zomerse wol/linnen, maar de eyecatcher is een visgraat van de luxe Italiaanse wever Loro Piana. De look maak je zoals altijd uiteraard af met sneakers en loafers die Dutch Dandies in samenwerking met Greve heeft ontwikkeld.

Sales: info@fashionlabagencies.nl, 06-654970103 (Marcel Jansma)