TOP

Ducky Beau lanceert Little Dots voor premature baby’s

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan tienduizend baby's te vroeg geboren. Ducky Beau speelt daar op in met een kledinglijn genaamd Little Dots, oftewel: kleine hummeltjes. Yvonne Puts, eigenaresse van Ducky Beau, ontwikkelde samen met het Elkerliek ziekenhuis in Helmond deze lijn voor premature kindjes.

Vanuit de nieuwsbrief komt u in een aantal gevallen terecht op onze zustersite Textilia. Klik hier om weer terug te gaan naar Bengels. Onze excuses voor het ongemak…

“Een jaar geleden hebben we vanuit Ducky Beau een enquête gehouden onder winkeliers, met onder andere de vraag of er behoefte was aan kleding in de allerkleinste maatjes,” vertelt Yvonne Puts. “Er bleek heel veel vraag naar te zijn. Toch wilden we geen babykleding transformeren naar een kleinere maat. We wilden echt iets maken wat goed is en daar is méér voor nodig.”

Hoe hebben jullie dat aangepakt?
“Door de samenwerking met het Elkerliek ziekenhuis wisten we beter wat zo’n klein kindje nodig heeft. We hebben de kleding zo ontwikkeld dat het niet over het hoofdje aangetrokken hoeft te worden. En alle kleding sluit met klittenband in plaats van knoopjes, zodat er geen drukpunten ontstaan.” 

Hoe ziet de kleding er uit?
“De collectie heeft bijvoorbeeld een rompertje dat aan de boven-, zij- en onderkant met klittenband gesloten wordt. Zo hoef je het rompertje niet over het hoofdje aan te trekken en kan het kindje verschoond worden zonder dat het rompertje uit moet. Natuurlijk hebben we ook sokjes, broekjes, vestjes en pakjes uit één stuk, allemaal met klittenband.”

Bestaat Little Dots alleen uit kleding?
“Naast kleding hebben we bijvoorbeeld ook een slaapzakje zonder armgaten, zodat het kindje helemaal ingewikkeld kan worden zodat het lekker stevig ligt. Als een soort omslagdoek is het slaapzakje verstelbaar. Ook hoorden we van artsen dat moeders vaak een lapje stof in hun bh dragen en dat bij het kindje leggen vanwege de moederlucht. Zo krijgt het kindje een band met de moeder. Daar hebben we op ingespeeld met de tuddle-doek, een mooi doekje dat de moeder in haar bh of gewoon tegen zich aan kan dragen en bij het kindje kan leggen als knuffeldoekje.”

Hoe gaat de collectie er uit zien?
“Nu zijn de basiskleuren lime en roze, de kleuren van ons logo. Blauw schijnt heel populair te zijn, dus in de volgende collectie zie je ook kobalt blauw terug.”

Wanneer ligt Little Dots in de winkel?
“Vanaf november is Little Dots verkrijgbaar in tweehonderd verschillende winkels door heel Nederland. Daarnaast zijn we druk bezig met het bouwen van onze webshop, die gaat over twee weken online. Little Dots is verkrijgbaar in de maten 40-44-48.”

Is Little Dots een uniek concept?
“We zijn niet de enige die kleding voor premature kindjes maken, maar wel de enige die dit in samenwerking met een ziekenhuis doen. We zijn uniek doordat we bij de ontwerpen rekening hebben gehouden met de medische behandelingen en zorg die deze kleine hummeltjes vaak ondergaan. Naast Little Dots hebben we nog een slimme lijn: Smart Stuff. Deze lijn is voor ‘normale’ baby’s en ontwikkeld voor de problemen waar moeders dagelijks tegenaan lopen. Voorbeeld: als je je kindje mee wilt nemen in de Maxi-Cosi moet het slaapzakje helemaal uit. Daarvoor hebben we slaapzakje ontwikkeld waarbij je van de onderkant pijpjes kunt maken. Ook is er een mutsje dat met klitteband op maat gemaakt kan worden en een pyama met handige omslagjes. En is er zelfs een slabbetje voor moeder en kind. Je kunt je kindje tijdens het eten een slabbetje omslaan en dat aan de schouder bevestigen. Voor mama is er ook een slabbetje dat over de schouder gelegd kan worden voor het zure boertje na het eten.”

Wat hoop je met Little Dots te bereiken?
“Nu dragen te vroeg geboren baby’s ziekenhuiskleding in de periode dat ze nog niet naar huis mogen. Als moeder heb je dan het idee dat je weinig kunt doen voor je kindje. We willen graag de band tussen moeder en kind in het ziekenhuis versterken. Dat de moeder zelf leuke kleertjes kan kopen, deze kan wassen en ze mee kan nemen naar het ziekenhuis, geeft het gevoel dat ze iets kan doen wanneer ze haar baby ‘s avonds in het ziekenhuis achter moet laten.”