TOP

Drugszaak klap voor My Brand en In Gold We Trust, collab Moose knuckles en Post Malone, nieuwe creatief directeur Burberry

My Brand en In Gold We Trust verkeren in zwaar weer door een drugszaak, Moose knuckles heeft een collectie gemaakt met artiest Post Malone en Burberry heeft een nieuwe creatief directeur. Verder: er is hard ingegrepen bij Perry Sport en Aktiesport. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 28 september.

Foto’s: Moose Knuckles

Hard ingrijpen bij Perry Sport en Aktiesport

De Britse eigenaar van Perry Sport en Aktiesport heeft in stilte hard ingegrepen bij de Nederlandse winkelketens. Na een megaverlies in het eerste coronajaar verdwenen er opnieuw veel vestigingen. Dat blijkt uit onderzoek door RTL Nieuws. De nieuwszender keek in de financiële stukken en websites van het Britse moederbedrijf JD Sports en haar Nederlandse dochters Perry Sport en Aktiesport.

Uit het meest recente jaarverslag van de Nederlandse winkelketens blijkt dat Aktiesport en Perry Sport in het eerste coronajaar 2020 een verlies leden van 18,5 miljoen euro. Dit ging ten koste van de financiële buffers.

Na dat megaverlies blijkt het Britse moederbedrijf de Nederlandse dochters te hebben geherstructureerd, en opnieuw een fors aantal Nederlandse winkels te hebben gesloten. Tussen 2016 en 2019 verdween al bijna de helft van de Nederlandse vestigingen.

Nieuwe creatief directeur Burberry

Burberry heeft een nieuwe creatief directeur. Daniel Lee, de voormalige creatief directeur van Bottega Veneta, zal op 3 oktober Tisci’s plaats innemen bij het Britse label. Dat meldt onder meer Vogue. Hiermee neemt hij de plaats in van Riccardo Tisci die het modehuis verlaat, zo maakte Burberry vandaag bekend. Zijn laatste show voor het merk vond maandag plaats, nadat deze was verplaatst tijdens London Fashion Week vanwege de begrafenis van Queen Elizabeth.

Lee vertrok vorig jaar plotseling bij Bottega Veneta. Hij was er succesvol, maar toch werd zijn vertrek aangekondigd als een ‘wederzijdse overeenkomst’. Lee presenteert zijn eerste Burberry-collectie tijdens de London Fashion Week in februari.

Collab tussen Moose Knuckles en Post Malone

Het Canadese outdoormerk Moose Knuckles is een samenwerking aangegaan met wereldwijde superster Post Malone. Samen hebben ze een 10-delige genderneutrale capsulecollectie gemaakt met daarin onder meer jassen, joggers en hoodies, zo meldt het in een persbericht. Voor het eerst in de geschiedenis van Moose Knuckles gaat het in de collabs ook kleding voor kinderen uitbrengen. 

In het geval van de Post Malone’s collectie is de kenmerkende 3Qs-jas er dus ook voor het hele gezin. De collectie is vanaf donderdag 29 september 2022 verkrijgbaar via de website van het merk en geselecteerde retailers waaronder Verso Antwerpen voor de Benelux. [Tekst loopt door onder de foto’s. ]

Gerry Weber opent nieuwe winkel

Vrouwenmodemerk Gerry Weber heeft een nieuw winkelpand in Almere. Dat meldt vastgoedadviseur Cushman & Wakefield in een persbericht. De winkel is gevestigd aan de Stationsstraat 45 en is 131 vierkante meter groot. Gerry Weber heeft 42 eigen winkels in ons land onder de naam House of Gerry Weber.

Drugszaak klap voor My Brand en In Gold We Trust

Modemerken My Brand en In Gold We Trust dreigen ten onder te gaan als gevolg van de drugszaak tegen eigenaar Domenico G. Dat schrijft Het Parool. G. wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel, zo bleek dinsdag op de eerste inleidende zitting in de strafzaak tegen de 44-jarige G. en zijn 61-jarige medeverdachte Ronny H. Laatstgenoemde is inmiddels op vrije voeten gesteld.

Hoewel justitie stelt dat de kledingbedrijven geen enkele rol speelden in de vermoede cocaïnehandel, is het leed al geleden, vertelde G. aan de rechtbank. Grote afnemers waaronder de Bijenkorf en webshop Otrium trokken hun handen van G.’s kledingmerken af, een factoringmaatschappij staakte het zakendoen waardoor belangrijke deals en de handel in winterkleding niet doorgaan. “Deze strafzaak is als een heel grote sneeuwbal die één grote ravage heeft aangericht.”

Zijn vrouw kan de zaken niet draaiende houden, omdat ze ook moet zorgen voor hun ‘vier kinderen plus een bonuskind’. “Niet alleen zijn vrouw weet het hoofd niet meer boven water te houden, ook de 35 mensen die bij My Brand en In Gold We Trust werkzaam zijn, met 35 gezinnen en 35 hypotheken, zijn afhankelijk van mijn cliënt,” zei zijn raadsman Sicco Wester. “Dat staat allemaal op het spel. Mijn cliënt is heel hard nodig om te redden wat er te redden valt.” Volgende zitting: 16 december.