TOP

Droogshampoo, een snelle opfrisser

Tegenwoordig heeft iedereen het altijd maar druk, druk, druk. Dat betekent ook dat je niet op elk moment tijd kunt vrijmaken om je haar te wassen. Maar je hoeft in principe niet elke dag je haar te wassen, maar het zou dan wel vet en onverzorgd kunnen gaan ogen. Gelukkig is hier een oplossing voor. Droogshampoo zorgt ervoor dat je haar een opfrisbeurt krijgt waardoor het er weer schoon en verzorgd uitziet. Ontdek wat droogshampoo is, en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is droogshampoo

Droogshampoo is een poeder of spray dat je op je haar aanbrengt om vet haar tegen te gaan. Hairlust droogshampoo heeft bijvoorbeeld poeders, maar het is ook verkrijgbaar in een spuitbus. Vet haar wordt veroorzaakt door vet en talg van de hoofdhuid. Droogshampoo neemt het vet en talg op zodat je haar er weer fris uitziet. 

Het is belangrijk om te weten dat droogshampoo je haar niet schoonmaakt, maar er wel schoner laat uitzien. Hierdoor kun je de tijd tussen twee wasbeurten verlengen, wat af en toe heel handig is. De volgende vraag is natuurlijk, hoe gebruik je droogshampoo? Dat leggen we hierna uit. 

Hoe gebruik je droogshampoo

Het gebruik van droogshampoo is heel eenvoudig. Breng het simpelweg aan op droog haar en na een paar minuten ziet je haar er weer mooi uit. We zullen het wat uitgebreider uitleggen:

  • Zorg ervoor dat je haar droog is.
  • Breng de droogshampoo beetje bij beetje aan vlak bij de haarwortel, dat is waar het meeste vet en talg zich ophoopt. Vergeet ook niet om het haar op je achterhoofd mee te pakken, dat wordt nog wel eens vergeten.
  • Het duurt een paar minuten voordat je resultaat ziet, daarom is het aan te raden om in het begin niet te veel te gebruiken. Bevalt het resultaat je niet, dan kun je altijd nog meer aanbrengen. 
  • Tevreden? Breng dan je haar in model met een kam of borstel. 

Creëer volume

Een leuk extraatje is dat droogshampoo je haar ook meer volume kan geven. De bestanddelen zorgen er als het ware voor dat je haar een beetje dikker wordt en beter in model te krijgen is. Met name voor mensen met dun en fijn haar is dat ideaal. 

Waarom werkt droogshampoo en is het veilig?

Zoals eerder gezegd is droogshampoo geen echte shampoo, het is een middel om vet en talg te verbloemen. Droogshampoos gebruiken hiervoor absorberende bestanddelen zoals tapioca zetmeel. Dit zijn natuurlijke bestanddelen die in principe niet schadelijk zijn voor je haar. Let wel op welke droogshampoo je kiest, sommige van deze shampoos bevatten namelijk ook drijfgassen, parfum en andere chemische bestanddelen. Deze zijn bij overmatig gebruik schadelijk.

Hoe vaak kun je droogshampoo gebruiken?

Het is prima om droogshampoo tussen twee wasbeurten te gebruiken, maar doe het niet te vaak. Na 1 tot 2 toepassingen is het aan te raden om het haar te wassen met gewone shampoo. Een gewone wasbeurt verwijdert overtollig product en andere verontreiniging die niet verwijderd kan worden met droogshampoo. 

Droogshampoo, wel of niet?

Droogshampoo is een hele goede oplossing voor iedereen die wel eens last heeft van vet haar. Een makkelijke en snelle oplossing die bovendien prima voor je haar en hoofdhuid. Er is dus eigenlijk geen reden om het niet te gebruiken.