TOP

Disco bij Paul Schulten voor winter 2012/2013

De couturecollectie van Paul Schulten voor winter 2012/2013 schitterde de catwalk af, door het vele gebruik van pailletten. Disco en dance waren dan ook de belangrijkste inspiratiebronnen.

Voorafgaand aan de show in het Okura Hotel in Amsterdam kondigde Paul Schulten de lancering van zijn webwinkel aan. Hier worden de basic businesslijn voor zakenvrouwen, corporate fashion (bijvoorbeeld voor juwelierszaken) en elke maand een nieuwe limited edition verkocht. Nadat de basic businesscollectie op de catwalk werd geshowd, was het tijd voor de couturecollectie.

Dance

De inspiratie voor Paul Schulten’s couturecollectie voor winter 2012/2013 vindt enerzijds zijn oorsprong in de glamour van steren uit de film, pop- en dancemuziek, en anderzijds in minimalistisch design op het gebied van architectuur, auto’s, interieur en kunst.

Glitter

In de collectie veel glitterende pailletten op tops en ‘zeemeerminjurken’. Daarnaast zien we zijden brokaten jasjes en minimalistische strak gesneden jasjes gecombineerd met rechte, gladde rokken, rechte pantalons en strakke leggings. Zwart is een belangrijke kleur, verder veel warme winterkleuren, zoals antraciet, kobaltblauw, rood en goud.