TOP

Didi ontwerpt sjaal voor borstkankermaand

Met de verkoop van een speciaal voor KWF Kankerbestrijding ontworpen mode-artikel, steunt Didi jaarlijks in oktober de Borstkankermaand. Dit jaar heeft Didi een trendy cotton-silk sjaal ontworpen.

De sjaal kost €19,95, waarvan €10 ten goede komt aan het goede doel. In elk item dat Didi ontwerpt voor de Borstkankermaand, staat een art-impression van het roze lintje, het internationale symbool voor de strijd tegen borstkanker, centraal.

Ook het roze armbandje (à € 2,99) van KWF Kankerbestrijding, dit jaar ontworpen door Daniëlle Oerlemans, is tijdens de Borstkankermaand verkrijgbaar bij Didi. De opbrengst komt jaarlijks ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar en voorlichting over borstkanker. Dankzij deze wetenschappelijke onderzoeken zijn de overlevingscijfers van borstkanker de laatste jaren gestegen.

Hoewel vrouwen kunnen sterven aan borstkanker, overleven steeds meer vrouwen de ziekte: de kans dat een vrouw na 10 jaar nog in leven is, is in Nederland ruim 70% en de kans om na 5 jaar nog in leven te zijn is ruim 80%. De opbrengsten uit de verkoop van de armbandjes dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek, om zo de overlevingskansen nog verder te vergroten. En de draagster laat zien dat zij de strijd tegen borstkanker steunt.

Voor de Borstkankermaand 2008 heeft Didi, mede namens haar klanten, aan KWF Kankerbestrijding een cheque van €70.000 kunnen overhandigen.

De sjaal en het roze armbandje zijn, zolang de voorraad strekt, vanaf 1 oktober verkrijgbaar bij Didi.