TOP

Designers op de Modefabriek: Patrick Mohr

In aanloop tot de Modefabriek zetten wij een aantal ontwerpers in de spotlights. Deze keer is dat de vrouwen- en mannenmodeontwerper Patrick Mohr uit Duitsland. Hij presenteert zijn collectie van 17 tot en met 18 juli op het ontwerpersplatform Cutting Edge in de Amsterdamse Rai.

Leeftijd: 30
Land: Duitsland
Titel van de collectie:  ‘I want mohr’
Segment: avantgarde/streetwear
Opleiding: International Fashion School ESMOD in München
Website: www.patrick-mohr.com

Wat inspireert je?
“Eigenlijk inspireert alles en iedereen mij. Het is genoeg met de wereld met ogen open te bekijken en open minded te zijn. De meeste haal ik uit streetwear en avant-garde design, elementen die altijd mijn collectie bepalen.”

Hoe ziet je collectie er uit?
“Tijdloos, geometrische silhouetten en vormen, hoge kwaliteit, avant-garde elementen en casual streetstyles en  veel citroen en koperkleuren.”

Wat is je key-item?
“Nieuw dit seizoen is mijn uitgebreide accessoirelijn met zilveren of leren kettingen met pendels van zilver als hanger. Dit is een absolute musthave. Verder breng ik een klassieke jute tas en leren portemonnees.”

Wat betekent de Modefabriek voor jou?
“Dankzij de Modefabriek kan ik mijn ontwerpen aan een groter publiek laten zien.”

Wat is je grootste droom?
“Mijn grootste droom was en is mijn eigen label Patrick Mohr. Nu moet ik het alleen nog bekend maken onder een groot national en internationaal publiek.”