TOP

Denham en Hans Ubbink bij Jacket Required in Londen

De meeste Europese beurzen en modeweken zijn al achter de rug, maar in Londen vindt volgende week nog de mannenmodebeurs Jacket Required plaats. Textilia is aanwezig.

Geen betere locatie voor de relatief jonge mannenmodebeurs Jacket Required dan de hippe Londense wijk Shoreditch. De wijk, waar ook de populaire tweedehandsmarkt Spittalfields zich bevindt, staat op 5 en 6 februari nog meer dan anders in het teken van fashion. Wat Jacket Required onderscheidt van andere Europese beurzen, is dat het hier niet draait om monsterbudgetten en internationale toplabels. Het zijn vooral de kleine, jonge merken met een verhaal die hier staan. It’s all about storytelling, zoals ze zelf zeggen. 

Nederlandse merken

Vanuit Nederland zijn Denham the jeanmaker en Hans Ubbink aanwezig. Het Amsterdamse jeansmerk stond al eerder op de Londense beurs, voor Ubbink is het de eerste keer. “We zijn erg benieuwd,” vertelt internationaal sales manager Jeroen van der Heide op de Modefabriek. “Over Jacket Required hebben we goede verhalen gehoord, dus onze verwachtingen zijn hooggespannen.” Andere internationale merken die op de beurs staan, variëren van het klassieke Alan Paine tot Billionaire Boys Club van Pharrell Williams. Hoewel de beursnaam anders doet vermoeden, zijn vooral de luxury denim brands goed vertegenwoordigd. 

Textilia is volgende week bij Jacket Required aanwezig en doet online verslag via de site en social media.