TOP

De modetrends in het voorjaar van 2022

Het voorjaar is aanstaande! Tijd om je helemaal ernaar te kleden. Maar wat trek je aan? Na de lockdowns die elkaar snel opvolgden is het nu tijd om te gaan shinen! De modetrends voor het voorjaar liegen er niet om. Je wil deze kledij zoveel mogelijk in huis hebben. En hoe verzend je het naar je consumenten? Je kan onder meer kleding met een pallet versturen.

Mentale boost door felle kleuren in je kleding

Je kent het gevoel vast wel. Nieuwe fijne kleding maakt je vrolijk! Onderzoeken wijzen uit dat het dragen van felle kleuren je een mentale boost kan geven. Daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken op de modetrends voor de zomer van 2022. De huidige generatie modeontwerpers heeft zich flink uitgeleefd tijdens de lockdown en heeft dezelfde knaldrang als ieder andere persoon. Daarom zijn de zomertrends voor 2022 groots, uitbundig en over de top. Deze modetrends werken ook prima voor het voorjaar van 2022. Zo kan je nog eerder beginnen met het dragen van je nieuwe kleding!

Kleine rok en een grote leren jas zetten de toon in het voorjaar

Is het een rok? Is het een broekriem? Het woord minirok is te groots voor deze modetrend van lente/zomer 2022: micro komt eerder in de buurt. Met haar Miu Miu-show gooide Miuccia Prada hoge ogen; de buiken waren bloot en de rokken korter dan kort. Een trend die we geheid in het straatbeeld zullen zien, maar naar verwachting niet op kantoor. Ga die micorok dus lekker uitproberen. Je loopt er uniek bij op straat, en je laat zien dat je out of the box denkt. De ontwerpers van deze tijd hebben voor de modetrends van lente/zomer 2022 ongetwijfeld ook inspiratie gehaald uit populaire cultfilms. Zo waren de Matrix-invloeden niet weg te slaan uit de collectie van onder andere Prada, waar de veel te grote leren jassen de klok sloegen. Inmiddels zijn deze jassen ook gedragen door veel celebrity en bovendien de ideale trend voor de lente want de jas houd je nog warm ook!

Powersuit blijft hip en wijde pijpen als basis voor je broek

Een powersuit is misschien wel de beste investering ooit, bewezen grote modehuizen ook dit seizoen weer. Bij Jil Sander werd het oversized colbert gedragen met rok, bij Lanvin en Victoria Beckham werd het pak juist getailleerd gedragen. Een powersuit is een outfit waarmee je alle kanten op kan in 2022. Dit voorjaar geldt: hoe groter de broek, hoe beter. Na jaren waarin de skinny jeans domineerde, is het tijd voor het grotere werk. Dat uit zich in deze modetrend voor lente/zomer 2022: enorm wijde pijpen. We gaan in 2022 terug de schoolbanken in, als het ligt aan menig modeontwerper. We ervaarden varsity vibes bij Hugo Boss en Loewe, maar ook bij Akris, Stella McCartney, Rick Owens en Prabal Gurung domineerde een chique variant van High School Musical.

Je weet nu wat de modetrends voor dit voorjaar zijn. Het is tijd om in te gaan slaan! Voordat je het weet heb is grote pakketten versturen om je kleding in huis te krijgen de norm.