TOP

De kracht van geur bij het maken van een eerste indruk

Je wilt er verzorgd uitzien en een goede indruk maken. Dit geldt niet alleen als je naar kantoor gaat, maar ook tijdens een avondje uit of een andere gelegenheid. Je kiest daarom bewust de kleding die je draagt. Wist je dat geuren ook een belangrijke bijdrage leveren aan het maken van een eerste indruk?

We besteden veel aandacht aan onze kleding en onderschatten vaak de impact van geur. Dames parfum is een subtiel, maar krachtig hulpmiddel om een onvergetelijk visitekaartje achter te laten. Ontdek hoe parfum de kunst van het maken van een eerste indruk naar een hoger niveau tilt.

De psychologie van geuren

Geuren hebben invloed op je emoties. Parfumeurs maken slim gebruik van de psychologie van geuren. Geuren kunnen je verdrietig of juist blij maken. Zo doet de geur van pas gemaaid gras je denken aan de vakantie. Het is bekend dat je je door deze geur vrijer en opgewekter voelt. De geur van sinaasappels doet je verlangen naar gezellige winteravonden. Zo heeft elke geur een andere associatie. Niet alleen parfumeurs maken gebruik van deze kennis. De tip om potentiële kopers van je huis over de streep te trekken met de geur van verse appeltaart is inmiddels algemeen bekend. De waardering van bepaalde geuren is deels ook cultureel bepaald. Japanners houden bijvoorbeeld meer van bescheiden geuren dan westerlingen.

Jij bent uniek

Met je kledingkeuze en je stijl laat je een deel van jouw persoonlijkheid zien. Ook parfum levert een bijdrage aan jouw unieke identiteit. Het kiezen van een geur die bij jou past, kan een krachtig statement zijn. Kies bijvoorbeeld voor een houtachtige geur van Armani waarmee je avontuur en mannelijkheid uitstraalt. De geur die jij kiest, zegt iets over jouw smaak, stijl en zelfvertrouwen. Jouw parfum is een verlengstuk van jezelf.

Parfum aanbrengen

Naast het kiezen van het perfecte geurtje is het ook belangrijk om parfum op de juiste manier aan te brengen. Overmatig gebruik kan afleiden of zelfs afschrikken. Jouw subtiele geur moet mensen nieuwsgierig maken en dichterbij brengen. Om goed te kunnen verdampen heeft parfum warmte nodig. Breng jouw geur op plekken aan waar de bloedvaten dichtbij de oppervlakte liggen, zoals je polsen, in je nek, achter je oren en in je decolleté. Ook de binnenkant van je ellebogen en je knieholtes zijn goede plekken om parfum aan te brengen. Spray maximaal twee tot vier keer, meer is echt niet nodig. Twijfel je of jouw parfum nog wel te ruiken is? Na verloop van tijd registreren je hersenen de geur niet meer. Vraag daarom iemand uit je omgeving hoe je ruikt voordat je je parfum opnieuw aanbrengt.

Meer dan een geur

Parfum is meer dan alleen een geur. Met een goed gekozen parfum maak jij een onvergetelijke eerste indruk. Bedenk bij het kiezen van een parfum hoe je de geur kunt gebruiken om een blijvende indruk achter te laten.