TOP

De invloed van technologie op persoonlijke stijl en mode

De manier waarop je jezelf kleedt, bepaalt voor een groot deel je persoonlijke stijl. Technologie heeft in de afgelopen jaren een grote impact gehad op de mode-industrie. Dat is terug te zien in hoe je online winkelt, maar ook in de manier waarop je jezelf graag presenteert aan de wereld. Smartphones spelen daar een onmisbare rol in. Benieuwd naar de invloed van technologie op persoonlijke stijl en mode? Hieronder vertellen wij je er meer over.

De opkomst van smartphones

Waar smartphones voorheen voornamelijk gebruikt werden voor functionele doeleinden, zoals bellen en sms’en, is dat tegenwoordig veel uitgebreider. Je telefoon is inmiddels een belangrijk onderdeel van je leven en je persoonlijke stijl. Je kunt je toestel voor veel meer gebruiken dan alleen voor bellen en sms’en. Doordat je met een telefoon eenvoudig met anderen communiceert, is het mogelijk om snel advies te vragen over je kledingkeuzes. De invloed van anderen op je stijl en modekeuzes, kan helpen om je persoonlijke stijl verder te ontwikkelen.

Smartphones zijn tegenwoordig niet alleen maar functionele apparaten, want het kan ook als modeaccessoire dienen. Er zijn tal van verschillende soorten modellen en ontwerpen te vinden, waardoor je voor iets kunt kiezen dat bij je wensen en stijl past. Hoe jouw toestel eruitziet, bepaalt voor een deel hoe het zit met je persoonlijke stijl en imago.

Of je nu kiest voor een toestel met opvallend kleurtje of een bijzonder ontwerp, het is een manier om een ander meer te vertellen over je stijl. Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe telefoon? Let tijdens je zoektocht op aspecten als het formaat, design, camera’s, batterijduur en prijs. Telefoons worden tegenwoordig steeds groter, maar daar hoef je natuurlijk niet in mee te gaan. Vind je het fijn dat je je smartphone nog met één hand kunt vasthouden? Kies dan voor een kleine telefoon. Deze nemen niet alleen minder ruimte in beslag, ook zijn ze vaak goedkoper en makkelijker te bedienen.

Social media

Dat je persoonlijke stijl en kledingkeuzes in de afgelopen jaren zijn veranderd, komt onder andere door de opkomst van social media. Door het gebruiken van social media word je bewuster van je uiterlijk en stijl en komen ook veel foto’s van andere mensen voorbij. Via die kanalen krijg je een grote hoeveelheid inspiratie, wat jou erbij helpt om nog meer te ontdekken wat bij je past en wat niet. De opkomst van influencers heeft ook een grote impact gehad op de persoonlijke stijl en modekeuzes. Zulke influencers kunnen voor jou als inspiratiebron dienen.

Online winkelen

Een grote verandering in de modewereld, is dat je door technologie tegenwoordig online kunt winkelen. Dat komt mede door verschillende platforms op het gebied van e-commerce en social media speelt daar ook een belangrijke rol in. Doordat het mogelijk is om via verschillende platforms je online aankopen te doen, hoef je de deur niet meer uit om iets leuks te bestellen.

Je ontdekt makkelijk nieuwe trends op het gebied van mode en hebt keuze uit talloze webshops om te shoppen. Online shoppen biedt veel gemak en is ontzettend toegankelijk. Het gaat 24/7 door en je zit daardoor niet vast aan openingstijden van winkels. Dat maakt het mogelijk om te shoppen wanneer en waar jij dat wilt.