TOP

De elegantie van een jurk en hoe je hiermee in een handomdraai een geraffineerde indruk maakt!

De jurk is al jarenlang een populair kledingstuk en dat is niet zonder reden. Het kledingitem is geschikt voor verschillende gelegenheden en accentueert de vrouwelijke vormen op een mooie manier. Benieuwd naar hoe je met een jurk in een handomdraai een geraffineerde indruk maakt? Er zijn een aantal tips die daarbij goed van pas komen. Wij zetten hieronder op een rij hoe je met jouw jurk elegantie uitstraalt!

Bekijk de grootste jurkentrends

Wil je indruk maken met de jurk die je draagt? Dan is het slim om de grootste jurkentrends van het moment in de gaten te houden. Ieder seizoen zijn er wel weer een aantal nieuwe trends te vinden, die goed zijn om te weten als je graag trendy de deur uitloopt. Een trend die we al jarenlang in het straatbeeld zien en nog steeds veel populariteit heeft, is de midi-jurk. Dit is een kledingstuk waarvan de lengte net onder je knie of halverwege je kuiten valt. Midi-jurken zijn te koop in talloze varianten, waardoor je eindeloos mogelijkheden hebt. Met een jurk van deze lengte maak je hoe dan ook indruk, of je nu voor een rustige variant gaat of voor eentje die meer opvalt.

Naast een midi-jurk, is ook een maxi-jurk al jaren geliefd onder vrouwen. Het is dan ook een trend die voorlopig niet weg te denken is uit de modewereld. Een maxi-jurk is een variant die tot aan je enkels reikt. Ook deze jurken zien we in allerlei materialen, kleuren en stijlen. Een maxi-jurk is te dragen naar kantoor, maar ook naar een bruiloft, het strand, een restaurant of tijdens het uitgaan. Andere trends in 2023 zijn de glitterjurk, doorzichtige jurk, de bandeau jurk, jurk met kleurverloop, de gedrapeerde jurk, slipdress en denim jurk.

Kies de juiste jurk voor jouw figuur

De lente en zomer staan alweer voor de deur, dus een aantal jurken kunnen eigenlijk niet ontbreken in jouw garderobe. Als je in de spotlights wilt staan met de jurk die je draagt, dan is het belangrijk dat je er eentje kiest die goed past bij jouw figuur. Heb je een appelvormig figuur? Dan is het een aanrader om de taille te benadrukken. Dat is mogelijk met bijvoorbeeld een wikkeljurk of A-lijn jurk. Wil je dat de jurk jou schitterend staat met dit figuur, dan is het goed om hele strakke jurken te vermijden.

Heb je een peervormig figuur? Zorg dan dat je je bovenlichaam benadrukt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een variant met V-hals of een off-shoulder jurk. Probeer jurken die je heupen benadrukken te vermijden. Als je beschikt over een zandloperfiguur, dan wordt aangeraden om je taille te accentueren. Ga niet voor oversized, maar kies voor nauwsluitend. Als je een petite figuur hebt, is het slim om voor een korte jurk te gaan in plaats van voor een lange.

Kies je de juiste jurk voor jouw figuur? Dan heeft dat als voordeel dat je vrouwelijke vormen er op een mooie manier uitkomen en dat je zelfverzekerder overkomt. Kijk voor inspiratie op een goede website met een groot assortiment prachtige jurken van hoogwaardige kwaliteit.

Het juiste patroon kiezen

Niet alleen de soort die je kiest bepaalt de indruk die je geeft, dat geldt ook voor het patroon dat je kiest. Sommige patronen zorgen ervoor dat je figuur geflatteerd wordt, maar andere patronen kunnen weer zorgen dat het er minder flatteus uitziet. Wil je slanker lijken? Dan is het een aanrader om te kiezen voor verticale strepen. Het is dan beter om horizontale strepen te voorkomen, want daardoor lijk je juist breder. Heb je een voller figuur? Kies dan voor een groter patroon. Denk bijvoorbeeld aan een jurk met grote stippen in plaats van kleine stippen of voor grotere bloemenprints in plaats van de kleinere.

Gebruik accessoires

Je figuur flatteren en je jurk beter stylen is mogelijk door nog wat accessoires aan je look toe te voegen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een stijlvolle riem, die jouw taille benadrukt. Je kunt kiezen voor een riem in dezelfde kleur als je jurk, maar het is ook een optie om juist voor een contrasterende kleur te kiezen als je meer durft op te vallen. Naast een riem zijn ook sieraden en sjaaltjes goede accessoires om je uitstraling compleet te maken. Met wat leuke sieraden geef je jouw uitstraling een boost en vestig je de aandacht ook op andere delen van het lichaam. Met een sjaaltje is het mogelijk om zowel je figuur te flatteren als je outfit vrolijker te maken.

Met deze tips hierboven kies jij de perfecte jurken voor in je garderobe, waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Draag je elegante jurken die passen bij jouw figuur, dan krijgt je zelfvertrouwen een boost en maak je hoe dan ook een geraffineerde indruk. Of je nu kiest voor een trendy slipdress of maxi-jurk!