TOP

Converse voorziet Amsterdam van kleur

De inwoners van Amsterdam worden recentelijk getrakteerd op kleurrijke uitspattingen. Lifestyle merk Converse heeft diverse straatobjecten in de binnenstad versierd met honderden schoenveters en tientallen gympen.

Met dit initiatief wil Converse het grauwe straatbeeld opvrolijken en de opvallende decoraties zijn tevens een verwijzing naar de nieuwe, kleurrijke lentecollectie van het merk. Wereldwijd is deze collectie geïntroduceerd met een creatieve campagne onder de naam ‘Just Add Color’. Guerrilla objecten als telefooncellen, bankjes en fietsen zijn voorzien van een opvallend likje verf en bomen zijn volgehangen met gekleurde Converse sneakers of ingepakt met veters.

Street art
Het idee om publieke objecten te versieren, personaliseren en mooier te maken is een vorm van tijdelijke street art. Het inpakken van een voorwerp met bijvoorbeeld Converse schoenveters wordt bombing genoemd. Kunstenaars die stukjes in of aan elkaar haken, breien of naaien en verspreiden door de stad worden Yarn Bombers (oftewel wildbreiers) genoemd.

Over Converse
Het merk Converse is een volle dochteronderneming van Nike en werd opgericht in 1908. Anno 2012 biedt Converse een gevarieerde portfolio, met onder meer luxe lifestyle schoenen, kleding en brillen voor mannen en vrouwen. Converse-producten worden wereldwijd verkocht door winkels in meer dan 160 landen en door 58 bedrijfseigen winkels in Amerika.