TOP

Cindy McCain draagt outfit van drie ton

CindyMcCain heeft op de Republikeinse conventie een outfit gedragen van 300.000 dollar, waaronder een jurk van Oscar de la Renta, een horloge van Chanel en oorbellen van 280.000 dollar.

Dat mode deel uitmaakt van de Amerikaanse presidentsverkiezingen weten we al sinds Jackie Kennedy, die met haar uiterlijk en mooie pakjes van Dior de harten van veel Amerikanen voor zich won en zo ook stemmen voor haar man John F. Kennedy. Sindsdien is de uiterlijke verschijning van de presidentsvrouw niet meer weg te denken uit de Amerikaanse verkiezingen.

Op de Republikeinse conventie in Minnesota, waar John McCain officieel werd aangewezen als presidentskandidaat voor de ‘Grand Old Party’, droeg de vrouw van McCain volgens redacteuren van het blad Vanity Fair in totaal voor zo’n 300.000 dollar aan kleding en accessoires.

De 54-jarige Cindy McCain droeg een jurk van Oscar de la Renta (3000 dollar), een horloge van Chanel (4500 dollar) en een parelketting van zo’n 15 a 20 duizend dollar. Maar de echte klapper waren de drie karaats diamanten oorbellen; op de kassabon zou 280.000 dollar hebben gestaan.

Ook Laura Bush had een jurk van De la Renta aangetrokken, maar kwam niet verder dan een magere vijfduizend dollar. Eerder droeg Michelle Obama op de conventie van de Democratische partij een jurk van haar favoriete ontwerper Mario Pinto, die slechts 1100 dollar had gekost.