TOP

Cambio: nog meer to the point en fashionable

De voorjaar/zomer collectie van Cambio werd zodanig ontworpen om nog meer ‘to the point’ en gelijktijdig nog meer ‘fashionable’ te zijn. De actuele silhouetten bieden ons daartoe ook vele mogelijkheden.

Belangrijke thema’s zijn: ‘Egg Shape Culotte’, ‘Barrell Legs’ en ook nog steeds  ‘reduced Volume’ en ‘Jogger-Looks’

  • Welke ervaringen en veranderingen hebben de afgelopen maanden gebracht? Welke invloeden had dit op de nieuwe collectie?

Alles wat gekocht werd, was NIEUW! De doorverkopen in het jeanssegment waren zeer goed. Wide Leg en Straight cropped, liepen als nieuwe vormen fantastisch! Sustainable wassingen worden daarbij steeds belangrijker. In het sportieve segment heeft onze nieuwe CARGO zeer goede omzetsnelheden behaald. 

  • Wat verwacht je persoonlijk van het nieuwe seizoen? Wat zijn jouw persoonlijke doelen/waar hoop je op bij Cambio?

Cambio is ondanks de uitdagende tijd goed blijven presenteren en heeft zeer goede verkoopresultaten behaald. We zien bij onze partners inmiddels alweer tekorten in het Cambio assortiment ontstaan. We hebben hierop vroegtijdig geanticipeerd en voor eigen rekening en risico behoorlijke aantallen actuele artikelen op voorraad genomen waarmee we nu -samen met de diverse korte termijn programma’s- aan de grote navraag kunnen voldoen. We zien het aanstaande inkoopseizoen met vertrouwen tegemoet. Voor de inkopers wordt het belangrijk om duidelijke keuzes te maken en bestaande assortimenten met nieuwe thema’s weer attractief te maken. De opgave van Cambio is het om de inkopers met nieuwe kwaliteiten en nieuwe silhouetten te overtuigen en een bijdrage te leveren aan een ontspannen en succesvolle zomer 2022!

  • Welke toekomstige projecten plannen jullie?

In de collectie bouwen wij het thema “duurzaamheid” verder uit en zijn bepaalde artikelgroepen al GOTS-gecertificeerd. Dat project is een vast doel en zal nog verder worden uitgebouwd.

Een nieuw project is de implementatie van een nieuw PLM systeem, waarmee we in de collectieontwikkeling nog efficiënter en sneller kunnen werken. Een fundamenteel onderwerp in onze branche is de snelheid in het omzetten van trends en de behoeftegestuurde productie. Door onze nauwe samenwerking in de voorstadia lukt ons dat tot nu toe al zeer goed, maar er bestaan altijd mogelijkheden tot optimalisering.

  • Zijn er bij Cambio nieuwe innovatieve kwaliteiten?

Ieder seizoen ontwikkelen wij een veelvoud aan nieuwe innovatieve artikelen, aangezien we onze klanten  altijd weer opnieuw willen inspireren. In het aanstaande voorjaar/zomer seizoen gaat het om thema’s zoals ‘Crinkle Leather’ voor de start van het seizoen of coole lichte holle vezel kwaliteiten voor de warme dagen. Nieuwe katoenmixen zijn voor de wijde silhouetten belangrijk om de shape te tonen. Door de innovatieve linnenkwaliteiten krijg je zin in de zomer. In het jeans segment maken we o.a. gebruik van  een ‘Hennep Denim’ in ‘Utility Shape’.

  • Waarnaar zal de vraag in het seizoen voorjaar/zomer 2022 het grootste zijn?

Door de sterke doorverkopen van onze jeans en de cargo’s uit onze sportiv collectie zullen we hierin een grote groei gaan zien. In ons collection segment zal door de nieuwe silhouetten een verlangen naar zomerparty’s ontstaan. Krachtige kleuren en mooi uitgewerkte prints zorgen voor het perfecte zomergevoel.

  • In welke mate speelt het thema duurzaamheid een belangrijke rol bij de klanten?

Het thema duurzaamheid wordt voor onze klanten steeds belangrijker. We behalen met name in het jeanssegment zeer goede verkoopresultaten met onze GOTS artikelen! Al sinds jaren maken wij in onze collecties gebruik van  ‘Greener Cotton’ en bouwen dat thema steeds verder uit. In ons Collection-segment richten we ons sinds H/W 21 op PES vezels. Onze ‘Code of Conduct’ vormt de basis voor onze duurzame strategie.

Info: roling-import.nl, 020-6103355