TOP

Bulaggi Charity Foundation lanceert eerste project

Damestassenmerk Bulaggi heeft in de zomer 2010 collectie­brochure het eerste project gelanceerd van de onlangs opgerichte Bulaggi Charity Foundation: de Rainbow Collection. De Rainbow Collection bestaat uit drie kleurrijke handtassen waarvan alle winst wordt gedoneerd aan het Thaise Tamar Center in Pattaya, het hart van de Thaise prostitutie.

Het Thaise Tamar Center biedt vrouwen een kans om, met het maken van prachtige kaarten onder de naam Tamar Cards, in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Daarnaast kunnen zij werken in onder andere een kapperszaak, een bakkerij en een restaurant. Doordat de vrouwen op een respectvolle manier in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, hervinden zij hun waardigheid.

Bulaggi-directeur Arjan Walraven ziet met dit eerste project een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: “Ik liep al een tijd rond met het idee een fonds op te richten waarmee we bijzondere doelen kunnen steunen. Als bedrijf willen we graag iets betekenen voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ik had in mijn vorige functie al contact met het Tamar Center. Toen waren er geen mogelijkheden tot samenwerking en ondersteuning. Nu zijn die er wel, dus die kans hebben we meteen aangegrepen. Ik ben blij met dit eerste project en trots op het werk van deze Thaise stichting en de vrouwen die vechten voor een nieuw bestaan voor henzelf en hun families.”

De eerste investering in het Tamar Center heeft de Bulaggi Charity Foundation al gedaan: aan elke tas in de Rainbow Collectie is een bijpassende handgemaakte kaart bevestigd van Tamar Cards. Zo krijgen klanten meteen een tastbaar bewijs van het prachtige werk dat de Thaise vrouwen bij Tamar Cards maken.

Walraven vervolgt: “Wij leggen bij onze klanten de vraag neer of ook zij hun winst uit de verkoop van de Rainbow Collectie via het BULAGGI® Charity Fund willen doneren aan het Tamar Center. Uiteraard is iedereen daar helemaal vrij in, maar we zouden het geweldig vinden als onze klanten gehoor geven aan onze oproep.”