TOP

Britse kinderen hebben meer schoenen dan hun ouders

Britse kinderen die jonger zijn dan tien jaar bezitten meer schoenen dan hun ouders, dat blijkt uit een onderzoek van het Britse warenhuis Debenhams.

Meisjes in het Verenigd Koninkrijk hebben gemiddeld zeventien paar schoenen, jongens zelfs twintig paar, terwijl mama en papa respectievelijk vijftien en tien paar bezitten.

Te groot
Zowel jongens als meisjes hebben minstens drie paar te grote schoenen in de kast  staan wachten tot het moment dat hun voeten naar de volgende maat zijn gegroeid. Jongens hebben minstens negen paar sportschoenen, daarvan is er minstens  één paar in een te grote maat. Meisjes bezitten vooral schoolschoenen, stadsschoenen en sportschoenen in een grotere maat.

Harper Beckham 
Woordvoerder van Debenhams, Adam Rose, zegt in een persbericht: “Niet alleen Harper Beckham (de jongste dochter van Victoria en David Beckham RED.) heeft een kast vol met schoenen. Kleine voeten groeien snel en kinderen hebben verschillende schoenen nodig voor school, sport, hobby’s en de feestdagen. Moeders in het Verenigd Koninkrijk kopen vaak drie of vier paar schoenen tegelijk voor hun kinderen.”

Favoriete paar
Ondanks het bezit van een paar schoenen voor elke gelegenheid, zegt 64 procent van de ondervraagde ouders dat sneakers, zoals die van Converse, het favoriete paar schoenen van hun zoon of dochter is Het liefst dragen ze deze schoenen ook  bij speciale gelegenheden, bijvoorbeeld als bruidsmeisje- of jonker.