TOP

Bekijk welke zorgverzekering bij u past

Je bent iemand die modebewust is en steeds op zoek is naar de nieuwste modetrends. In textiel worden vaak (chemische) kleurstoffen gebruikt, die worden gebruikt het textiel te binden en het er mooi uit te laten zien. De meeste kleurstoffen dat in textiel wordt gebruikt zijn veilig. Echter, niet iedereen kan hier goed tegen en kan hier dus allergisch voor zijn. Gelukkig bestaan er ook textielsoorten, waarbij de kleurstoffen niet sterk gebonden zijn. Hierdoor zal het textiel niet in aanraking komen met het huid en is de kans dat je een allergische reactie zult krijgen veel kleiner. Heb je ontdekt dat je allergisch bent voor bepaalde textielsoorten? Dan zul je een aantal aanpassingen moeten brengen in je zorgverzekering. Om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij jouw situatie past, is je zorgverzekering vergelijken aan te raden. Meer weten over textiel allergie en je zorgverzekering? Lees er hier meer over. 

Contactallergie door textiel

In de meeste textielsoorten zitten oplosbare en onoplosbare pigmenten. De kleurstoffen die worden gebruikt in textiel zijn veilig. Echter zijn er mensen die huiduitslag of een andere allergische reactie krijgen door textiel. De kans dat deze huidallergie te maken heeft met de kleurstoffen is zeer groot. Daarom wordt het ook altijd aangeraden pas gekochte kledingstukken eerst goed te wassen, zodat “loszittende” kleurstoffen er nog even uitgewassen kunnen worden. Daarnaast kun je ook kledingstukken dragen die bestaan uit natuurlijke textielsoorten (zonder chemische kleurstoffen). Vooral bij baby’s of kleine kinderen moet je hier extra goed opletten, zij sabbelen namelijk op hun kleding waardoor de pigmenten vrijkomen en in hun mond terecht komen. 

Je zorgverzekering kiezen

Heb je last van contactallergie, dan zul je hier rekening mee moeten houden bij het kiezen van je zorgverzekering 2023. Het is namelijk goed om te weten dat je de juiste zorg krijgt en ervan op de hoogte bent in welke mate deze zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Bij een allergie zullen je zorgkosten vaak hoger zijn dan bij geen allergie. Laat je daarom goed informeren wat wordt gedekt door de basisverzekering óf waarom je wel of niet een aanvullende verzekering zou moeten nemen. 

Kortom, wanneer je huiduitslag of jeuk krijgt bij huidcontact met bepaalde textielsoorten, dan is de kans groot dat je te maken hebt met textiel allergie. Om hier minder of geen last van te krijgen, is het aan te raden natuurlijke textielsoorten te gebruiken of de juiste zorg te krijgen. Regel dit met je zorgverzekering verstrekker.